28 omkom i brann

Etterforskere kan ikke utelukke at brannen ved studenthjemmet i Moskva var påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28 personer omkom natt til mandag i en brann på et studenthjem i Russlands hovedstad Moskva, ifølge en talsmann for det russiske krisedepartementet. De fleste av de omkomne er utenlandske studenter, blant annet fra Kina, Bangladesh, Vietnam og ulike afrikanske land, opplyser brannmannskaper i Moskva til nyhetsbyrået Interfax.

De omkomne skal være mellom 17 og 30 år.

Mellom 70 og 80 beboere ved studenthjemmet ble fraktet til sykehus med skader. Mange hadde pådratt seg røykskader, mens andre ble skadd da de i et desperat forsøk på å komme seg unna flammene hoppet ut av vinduene i bygningen.

Både tallet på omkomne og skadde kan komme til å stige, ifølge brannmannskapene.

200 personer ble evakuert fra det brennende studenthuset sørvest i den russiske hovedstaden, og det tok brannmannskapene tre timer å slukke brannen i den fem etasjers bygningen.

Studenthjemmet som ble rammet av brann tilhører Folkets vennskapsuniversitet i Moskva. Institusjonen het tidligere Patrice-Lumumba, og universitetet ble etablert på 1960-tallet for å utdanne studenter fra utviklingsland. Fortsatt er det i stor grad unge studenter fra utviklingsland som blir tatt opp ved lærestedet.

Det er foreløpig uklart hva som var årsaken til brannen natt til mandag, men etterforskerne utelukker ikke at brannen var påsatt.

(NTB-AFP-DPA)

EVAKUERTT:</B> De fleste av de omkomne er utenlandske studenter, blant annet fra Kina, Bangladesh, Vietnam og ulike afrikanske land.