Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

28 russ smittebærere

En kontroll som er gjennomført av russen i Mandal viste at 28 av 141 russ er smittebærere av bakterier som kan føre til hjernehinnebetennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To russejenter ble tidligere i uken lagt inn på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse. Begge skal nå være på bedringens vei. For å hindre ytterligere smitte ble det satt i gang en test av samtlige russ, og 28 får nå behandling i form av tabletter for å hindre ytterligere spredning, skriver avisa Lindesnes.

Kommuneoverlege Nils Tore Olsen i Mandal presiserer at ingen av de 28 er smittet av hjernehinnebetennelse men de er bærere av bakterien som kan medføre smitte.

- En viss andel av befolkningen, om lag ti prosent, har slike bakterier i halsen som en normaltilstand. Nå har vi avdekket at nærmere 20 prosent av de 141 russ vi testet onsdag er bærere. Det er ikke urovekkende mye, sier Nils Tore Olsen.

Han forklarer at en bærer kan bli syk eller smitte andre. Dersom det ikke var igangsatt tiltak allerede forrige helg ville trolig flere vært smittet i Mandal, sier kommuneoverlegen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media