28 skadd i narko-opptøyer

SLOTTSPARKEN (Dagbladet): Det som i utgangspunktet skulle være en rolig hasj-demonstrasjon i Oslo utviklet seg i ettermiddag til å bli et blodig gateslag med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

18 politifolk og ti demonstranter ble skadd, opplyser Oslo legevakt til Dagbladet ved 23-tida i kveld.

Nærmere 1000 demonstranter braket i ettermiddag sammen med politiet under den såkalte «Millennium Marijuana March 2000». Den i utgangspunktet lovlige demonstrasjonen begynte på sjøsiden av Rådhuset ved 15-tiden. Allerede etter 15 minutter ble den første personen pågrepet for ulovlig besittelse av narkotika. Med politiekskorte både foran og bak demonstrasjonstoget, marsjerte folkemengden mot Nisseberget i Slottsparken, det gamle tilholdsstedet for Oslo hasjrøykere.

Blokkerte

Da marsjen kom til Slottsplassen ved 16-tida, gikk to sivile spanere inn i mengden for å arrestere en 17 år gammel hasjrøyker. Flere demontranter blokkerte politibilen unggutten var plassert i.

De satte seg ned foran politibilen, for å hindre at den pågrepne ble kjørt bort av politiet. Situasjonen forverret seg, og det tok helt av da opprørspolitiet prøvde å holde demonstrantene borte fra bilen.

Tåregass

Kampene mellom demontranter og politi med køller og skjold, bølget fram og tilbake i området rundt Slottet. En av demonstrantene hoppet opp og sparket inn ruta på politibilen. Det haglet med steiner og flasker, og politiet måtte trekke seg tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer