<strong>LÆRERDEMO:</strong>
Lærerne demonstrerer mot forslaget fra Kommunenes Sentralforbund (KS) i Oslo lørdag.
Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
LÆRERDEMO: Lærerne demonstrerer mot forslaget fra Kommunenes Sentralforbund (KS) i Oslo lørdag. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

2.800 demonstrerte mot arbeidstidspress på lærerne

Lærerne sier blankt nei til å jobbe mer enn i dag. Det ga de ettertrykkelig uttrykk for da de demonstrerte i Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge arrangøren deltok 2.800 mennesker i demonstrasjonstoget, som gikk fra Jernbanetorget til Stortinget, for å markere at lønnsoppgjøret for lærerne er i gang. Arbeidsgiverens representanter i KS ønsker at lærerne skal jobbe flere uker enn dagens 39 og bruke mer av arbeidstiden på undervisning.

Det er helt uaktuelt, ifølge lærernes fagorganisasjoner, som truer med streik hvis KS ikke dropper kravet.

KS-sjef Per Kristian Sundnes har riktignok gitt signaler i forkant av forhandlingene om at han ville moderere kravet om utvidet arbeidsår for lærerne til 45 uker, men det er det ingen som føler seg beroliget av, ifølge Utdanningsnytt.

Lønnsmessig krever lærerne noe mer enn frontfagets beregnede ramme på 3,3 prosent, med henvisning til at de tidligere år gradvis har sakket mer akterut. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer