2800 fast på «cruise til ingensteder»

Onsdag morgen venter passasjerene på å få gå i land i Singapore, etter at et corona-tilfelle tvang cruiseskipet «Quantum of the Seas» til å avslutte et «cruise til ingensteder» en dag for tidlig.

IKKE BARE POSITIVT: Royal Caribbeans skip «Quantum of the Seas» ligger onsdag morgen ved kai i Marina Bay Cruise Center i Singapore etter at en passasjer testet positivt for coronaviruset. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Edgar Su
IKKE BARE POSITIVT: Royal Caribbeans skip «Quantum of the Seas» ligger onsdag morgen ved kai i Marina Bay Cruise Center i Singapore etter at en passasjer testet positivt for coronaviruset. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Edgar Su Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et smittetilfelle på Royal Caribbeans skip «Quantum of the Seas» har satt en stopper for skipets siste «cruise til ingensteder» - tre- eller fire-netters overnattingsturer til sjøs uten landgang.

Disse cruisene startet opp i forrige uke i et forsøk på å få nytt liv i turistindustrien under corona-krisen.

Ifølge The Straits Times var det en 83-årig mannlig passasjer fra Singapore som ble konstatert smittet.

2800 om bord

Passasjeren oppsøkte skipets helsesenter med diaré, og ble testet for Covid-19.

Skipet, med 1680 passasjerer og en besetning på 1148 var tilbake i Singapore klokka 8 onsdag morgen, på dag 3 av det som skulle ha vært et fire-dagers cruise, skriver The Straits Times.

VENTER I UVISSE: Ansatte i verneutstyr venter om bord i «Quantum of the Seas» ved kai i Singapore onsdag morgen. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Edgar Su
VENTER I UVISSE: Ansatte i verneutstyr venter om bord i «Quantum of the Seas» ved kai i Singapore onsdag morgen. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Edgar Su Vis mer

Inntil videre har passasjerene fått beskjed om å holde seg på lugarene inntil de får nærmere beskjed.

Alle som har hatt nær kontakt med den smittede passasjeren er isolert, men alle skal ha testet negativt på corona-tester.

Annie Chang i Singapores turistråd sier at alle passasjerene på forhånd hadde testet negativt før skipet la ut på cruiset.

- Alle fritidsaktiviteter om bord ble stoppet øyeblikkelig, og passasjerene bedt om å bli i sine lugarer, sa Chang ifølge Channel News Asia (CNA).

Tatt på senga

The Straits Times har snakket med passasjeren Ronald Tam (43), som er på skipet med sin kone og tre barn mellom to og åtte.

Han forteller at han, bokstavelig talt, ble tatt på senga av kapteinens melding klokka 02.45, om en framskyndet retur til Singapore.

- Vi har fått beskjed om å bli på rommene til vi får nærmere instruksjoner, sier han til The Straits Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer