285 millioner i erstatning

Høyesterett dømte de ansvarlige for Bandidosbomben i Drammen til å betale hele erstatningskravet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Høyesterett vil ikke gi «strafferabbatt» til de fem dømte etter Bandidos-bomben i Drammen i 1997.

Dermed blir dommen fra Borgarting lagmannsrett i oktober i fjor stående, hvor de ble dømt til å betale erstatningskravet på 285 millioner kroner, melder NRK.

De fem mennene som anket dommen fra Borgarting lagmannsrett, må stå ansvarlig for regresskravet fra flere forsikringsselskaper som har utbetalt erstatning for materielle skader til de skadelidte etter bombeeksplosjonen.

- Hensikten var å ødelegge

I den enstemmige dommen sier førstvoterende dommer i Høyesterett:

«Også i vår sak dreier det seg om en planlagt handling hvor hensikten var å ødelegge. De ankende parter har med åpne øyne voldt omfattende skade. Etter mitt syn er det da vanskelig å finne plass for lemping selv om ansvaret blir formidabelt – skyldmomentet må tillegges avgjørende vekt».

Rabatt i tingretten

Drammen tingrett ga mennene «strafferabatt» og ble kun dømt til å betale14 millioner kroner.

TOTALT ØDELAGT: Bandidos-hovedkvarteret ble bombet onsdag 4. juni 1997. En person ble drept og fire ble bragt til sykehus. Foto: SCANPIX
TOTALT ØDELAGT: Bandidos-hovedkvarteret ble bombet onsdag 4. juni 1997. En person ble drept og fire ble bragt til sykehus. Foto: SCANPIX Vis mer

En kvinne som satt i en bil like ved ble drept da bomben ble sprengt utenfor lokalene til motorsykkelklubben Bandidos i Drammen i 1997.

Bombeeksplosjonen forårsaket dessuten store materielle skader.

DREPT: Kvinnen som satt i denne bilen ble drept i eksplosjonen utenfor Bandidos-hovedkvarteret.