29-årig kvinne drept på Romsås

21-åringen som er siktet for å ha drept en 29-årig kvinne på Romsås i Oslo i helgen, ble mandag varetektsfengslet for fire uker, hvorav to med brev- og besøksforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen hevdet i Oslo forhørsrett mandag at han ikke husker hva som skjedde natt til søndag etter at han hadde med seg kvinnen hjem, og han nektet derfor straffskyld.

- Han sier han ikke husker noe, utover at han var alene med kvinnen i leiligheten, sier politiførstebetjent Janne Stømner i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fastslo mandag kvinnens identitet, men hadde problemer med å få varslet kvinnens pårørende. Det er likevel på det rene at kvinnen var 29 år og ikke hjemmehørende i Oslo, får NTB opplyst hos politiet.

- Identifiseringen er et resultat av politiets etterforskning, sier Stømner.

- Dømt seg selv

Mannens forsvarer, advokat Tor Erling Staff, sier 21-åringen på mange måter har «dømt seg selv» ettersom han selv ringte politiet og meldte fra om hendelsen.

- Han brukte ordene «det er skjedd noe fryktelig og jeg kan ha gjort det» da han ringte politiet etter at han kom til seg selv og oppdaget kvinnen, sier Staff til NTB.

Politiet fikk mandag en foreløpig obduksjonsrapport, som viser at kvinnen kan ha vært påvirket av narkotika drapsnatten.

- Det er funnet spor etter narkotiske stoffer, men det er foreløpig ikke mulig å fastslå dødsårsaken, sier Stømner.

- Trenger psykiatrisk oppfølging

Den siktede 21-åringen har ikke kunnet hjelpe politiet med identifiseringen. Staff understreker at mannen traff kvinnen første gang lørdag kveld.

- Det er på det rene at 21-åringen kjørte rundt i sentrum lørdag kveld, og kom i kontakt med kvinnen. De dro hjem og samtalte, men så husker ikke min klient mer, sier Staff, som nå jobber for at mannen følges opp under varetektsfengslingen.

- Han befinner seg fortsatt i arresten på politihuset, et sted han er uegnet til å være. Han har et markert behov for psykiatrisk oppfølging, sier Staff.

(NTB)

FENGSLET: 21-åringen er fengslet i fire uker etter at en 29-årig kvinne ble funnet død i en leilighet i denne blokka.