29-åring benekter knivstikking i Tønsberg

Den 29 år gamle kurderen som er siktet for knivstikkingen i Tønsberg natt til lørdag, nekter i avhør for at han har begått ugjerningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

–Han erkjenner at han var på stedet da basketaket oppsto, men sier at han ikke har stukket noen, sier jourhavende jurist Magne Sundby i Vestfold politidistrikt til NTB.

29-åringen skal ha forklart at han befant seg i folkeklyngen, men skal ikke ha sagt noe nærmere om sin eventuelle befatning med selve basketaket.

Det var ved 2-tiden lørdag at en 27 år gammel mann ble stukket ned i eller utenfor utestedet Kix i Tønsberg. Én time senere døde 27-åringen på sykehuset av skadene han fikk.

Meldte seg

Lørdag kveld meldte den siktede seg på Sandefjord politistasjon etter å ha vært etterlyst internt i politiet i Norge og utlandet. 29-åringen oppholdt seg ulovlig i Norge etter at han hadde fått avslag på asylsøknaden sin.

Også den drepte 27-åringen var av utenlandsk opprinnelse, men hadde lovlig opphold i Norge. Ingen av de to var kjente av politiet før knivstikkingen.

29-åringen skal ha vært en bekjent av den drepte 27-åringen.

–De visste hvem hverandre var, men de var ikke nære kamerater, sa jourhavende Torje Arneson i Vestfold politidistrikt til NTB lørdag.

Kan bli skjerpet

Den pågrepne 29-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, men politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli skjerpet. Det er ennå ikke tatt stilling til om den siktede skal framstilles for varetektsfengsling mandag.

–Vi har fått opplysninger og har teorier om hva som kan ha vært motiv i saken, men det ønsker vi ikke å gå ut med, sa Arneson.

50-60 mennesker skal ha befunnet seg på utestedet Kix da knivstikkingen skjedde.

–Vi har fått en rekke opplysninger fra vitner, men foreløpig støtter ikke alle observasjonene opp om et entydig hendelsesforløp, sa Arneson.

Bare én time før knivstikkingen skjedde, skal vakter på Kix ha varslet politiet om bråk inne i lokalet. Da en politipatrulje ankom utestedet, hadde imidlertid situasjonen roet seg.

I tillegg til vitneavhørene foretok politiet lørdag en rekke undersøkelser på åstedet.

(NTB)