DØMT: Aamer Asghar (29) var siden oktober 2013 etterlyst internasjonalt for drapet på Mohammad Arshad i september 2013. I mai returnerte han til Norge og nå er han dømt. Foto: Privat/ Daniel Laabak
DØMT: Aamer Asghar (29) var siden oktober 2013 etterlyst internasjonalt for drapet på Mohammad Arshad i september 2013. I mai returnerte han til Norge og nå er han dømt. Foto: Privat/ Daniel LaabakVis mer

29-åring dømt for Manglerud-drapet

14 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

29 år gamle Aamer Asghar mann er i Oslo tingrett dømt til 14 års fengsel for drapet på Mohammad Arshad (52) på Manglerud i Oslo i september 2013, melder NTB.

Asghar stakk etter drapet til Pakistan og ble etterlyst. Halvannen måned etter at tre andre fikk sine dommer i saken, kom han tilbake til Norge.

I tillegg må mannen og to andre betale til sammen en million kroner i oppreisning til Arshads pårørende.

Arshad ble funnet livløs i gaten på Manglerud i Oslo natt til lørdag 28. september 2013. Han døde av skadene kort tid etter ankomst til Ullevål sykehus.

Tre menn ble først siktet i saken, siden ble en fjerde person også siktet. I tillegg ble en kvinne siktet for falsk forklaring.

25. mars 2015 ble tre av de fire tiltalte dømt i saken. To til fengsel i henholdsvis elleve år og ti og et halvt år for medvirkning til drapet. En tredje mann ble dømt til sju års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Fjerdemann rømte fra Norge til Pakistan etter drapet. Under rettssaken ble han av de andre utpekt som hovedmann og den som slo offeret gjentatte ganger med en fastnøkkel - og i dag falt dommen.

29-åringen tilbake til Norge 16. mai og ble pågrepet på Gardermoen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram