29-åring drapssiktet

En 29-årig mann ble i natt pågrepet og siktet etter at en kvinne i slutten av 20-åra ble funnet død i sin bolig ved Hjemseng på Nøtterøy seint i går kveld. Mannen er nå sikte for drapet, og vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ble varslet klokka 22.55 i går kveld, og fant kvinnen død i boligen. Et stort område rundt bolighuset ble sperret av, og politiet begynte umiddelbart å ta opp forklaringer av de nærmeste naboene.

I 01-tida i natt ble en 29 år gammel mann fra Borre pågrepet i Horten. Mannen er siktet for forsettlig drap og skulle etter planen blitt avhørt i natt. 29-åringen var imidlertid ikke villig til å gjennomgå avhør før han får oppnevnt den advokaten han vil ha, og vil derfor ikke bli avhørt før i løpet av dagen.

Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen, og politiet vil trolig be om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, melder Tønsbergs Blads nettutgave.

Kjente hverandre

– På bakgrunn av tekniske og taktiske opplysninger kunne mannen pågripes kun få timer etter at kvinnen ble funnet, sier jourhavende embetsmann ved Tønsberg politidistrikt, Ole Bjørn Sakrisvold, til Dagbladet.no.

Sakrisvold vil foreløpig ikke gi opplysninger om hva slags forhold det var mellom den drepte kvinnen og mannen som nå er siktet for drapet, men politiet bekrefter at de har mottatt opplysninger om at den avdøde kvinnen kjente mannen som nå er siktet for drapet.

- Jeg vil være helt sikker før jeg sier noe. Vi trenger flere opplysninger, sier han.

Politiet vil heller ikke si noe om drapsvåpen.

Hørte bråk

Et vitne skal ha hørt «et voldsomt bråk» fra avdødes bolig seint i går kveld. Kort tid etter forlot en bil stedet i høy hastighet. Førerens identitet skal være kjent av ett eller flere vitner, men Sakrisvold ville i natt ikke bekrefte om føreren av bilen er identisk med personen som er pågrepet.

Enkelte av vitnene skal ha vært så sterkt preget av hendelsen at de var innom sykehus natt til i dag.

- Ingen av vitnene har sett drapet, sier Sakrisvold.

Ikke formelt avhørt

Den drapssiktede mannen er foreløpig ikke formelt avhørt av politiet. Politiet jobber nå med å få tak i Oslo-advokaten som mannen har bedt om å få oppnevnt.

- Han er foreløpig ikke villig til å avgi formell forklaring før han har fått oppnevnt den advokaten han vil ha. Avhørene vil dermed først kunne bli gjort i løpet av mandag, sier Sakrisvold til NTB.

Politiet ber trolig om fire uker med brev- og besøksforbud når mannen framstilles i Tønsberg forhørsrett. Siktelsen lyder på forsettlig drap, men kan bli utvidet til overlagt drap.

- Vi venter med fremstillingen til i morgen. En del ting må på plass, sier Sakrisvold.