DREPT: Kriminalteknikere fra Sør-Vest politidistrikt utenfor boligen i Ålgård der en mann ble funnet drept 13. august i år. To personer, en mann og en kvinne, er siktet for drapet. Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen / NTB scanpix
DREPT: Kriminalteknikere fra Sør-Vest politidistrikt utenfor boligen i Ålgård der en mann ble funnet drept 13. august i år. To personer, en mann og en kvinne, er siktet for drapet. Foto: Eugen Hammer / Gjesdalbuen / NTB scanpixVis mer

29-åring erkjenner å ha drept 26-åring på Ålgård

En 29 år gammel mann som er en av flere siktede i drapssaken på Ålgård i Gjesdal kommune i Rogaland, erkjenner drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble pågrepet og siktet 14. august, og har nå erkjent straffskyld i politiavhør, skriver Stavanger Aftenblad.

- Av hensyn til etterforskningen går jeg ikke nærmere inn på siktedes forklaring. Vi mener det fortsatt foreligger bevisforspillelsesfare i saken, som fremdeles etterforskes for fullt, sier politiadvokat Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt til avisa, skriver NTB.

26 år gamle Kjetil Kilen Aase ble funnet død i en omsorgsleilighet på Ålgård lørdag 12. august. I tillegg til 29-åringen er også en 21 år gammel kvinne siktet for drap. Begge kommer fra Ålgård.

29-åringen har erkjent at han drepte mannen i avhør denne uka, skriver politiet i en pressemelding.

I tillegg er en 21 år gammel utenlandsk mann med lovlig opphold i Norge, siktet for bevisunndragelse, mens en 29 år gammel kvinne og en 43 år gammel mann er siktet for henholdsvis å ha unndratt en drapsmistenkt fra straffeforfølgelse og for falsk forklaring.

Den drapssiktede kvinnen er innlagt på institusjon og ble forsøkt avhørt forrige uke, men avhøret ble avsluttet etter kort tid. Politiet har fått signaler om at den endelige obduksjonsrapporten vil være klar denne uka.

- Det er viktig for oss å kontrollere opplysningene siktede har kommet med i avhør, og det er fortsatt fare for bevisforspillelse knyttet til detaljer rundt drapet. Derfor må vi holde kortene tett til brystet, opplyser Berge.

Det pågår fortsett et arbeid for å kartlegge hvem som har vært innom leiligheten i aktuelle tidsrom.

- Det har vært et puslespill å kartlegge bevegelser i aktuelle tidsrom, sier politiadvokaten i en pressemelding.