29-åring frifunnet for konedrap i Kongsberg

Frifunnet av lagmannsretten.

FRIFUNNET: En kvinne ble funnet død og en mann kritisk skadd i huset på Kongsberg. 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
FRIFUNNET: En kvinne ble funnet død og en mann kritisk skadd i huset på Kongsberg. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 29 år gammel spanjol som sto tiltalt for å ha drept sin ukrainske kone i deres hjem i Kongsberg i mars i fjor, er av Borgarting lagmannsrett frifunnet for forsettlig drap.

- Juryen i lagmannsretten avsa først kjennelse hvor han ble funnet ikke skyldig i drap. Deretter ble det stilt tilleggsspørsmål til juryen om vold og vold med døden til følge, og det ble svart nei også på det spørsmålet, sier mannens forsvarer, advokat Benedict de Vibe, til NRK.

I november i fjor ble mannen frikjent av Kongsberg tingrett, men saken ble anket til lagmannsretten.

29-åringen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 19. mars i 2014. Da tok politiet seg inn i parets bolig etter å ha mottatt flere bekymringsmeldinger. Her fant de kvinnen død, mens mannen ble funnet kritisk skadd med kullosforgiftning. Etterforskningen avdekket at kvinnen døde etter et basketak mellom de to dagen før.

- Den tragiske ulykken dette var, har gått forferdelig inn på ham. Han er full av skyld, men likevel lettet over å ha blitt trodd på at han ikke hadde til hensikt verken å drepe eller øve vold mot henne. Nå er straffesaken endelig avgjort. Han er frifunnet, sier forsvareren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer