FRIFUNNET: En kvinne ble funnet død og en mann kritisk skadd i huset på Kongsberg. 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
FRIFUNNET: En kvinne ble funnet død og en mann kritisk skadd i huset på Kongsberg. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

29-åring frifunnet for konedrap i Kongsberg

Frifunnet av lagmannsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 29 år gammel spanjol som sto tiltalt for å ha drept sin ukrainske kone i deres hjem i Kongsberg i mars i fjor, er av Borgarting lagmannsrett frifunnet for forsettlig drap.

- Juryen i lagmannsretten avsa først kjennelse hvor han ble funnet ikke skyldig i drap. Deretter ble det stilt tilleggsspørsmål til juryen om vold og vold med døden til følge, og det ble svart nei også på det spørsmålet, sier mannens forsvarer, advokat Benedict de Vibe, til NRK.

I november i fjor ble mannen frikjent av Kongsberg tingrett, men saken ble anket til lagmannsretten.

29-åringen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet 19. mars i 2014. Da tok politiet seg inn i parets bolig etter å ha mottatt flere bekymringsmeldinger. Her fant de kvinnen død, mens mannen ble funnet kritisk skadd med kullosforgiftning. Etterforskningen avdekket at kvinnen døde etter et basketak mellom de to dagen før.

- Den tragiske ulykken dette var, har gått forferdelig inn på ham. Han er full av skyld, men likevel lettet over å ha blitt trodd på at han ikke hadde til hensikt verken å drepe eller øve vold mot henne. Nå er straffesaken endelig avgjort. Han er frifunnet, sier forsvareren.

Retten skal imidlertid ta stilling til om mannen skal dømmes til å betale erstatning til de etterlatte. Dommen kommer i løpet av uka.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram