DREPT:   Hunden Lukas. Foto: Privat
DREPT: Hunden Lukas. Foto: PrivatVis mer

29-åring i retten for smertefull avlivning

Lukas ble dumpet i vannet bundet til en sementblokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 29-årig mann er tiltalt for å ha avlivet hunden Lukas på smertefull måte. Bundet til en sementblokk ble Lukas dumpet i vannet ved Moss. Torsdag må mannen møte i retten.

I tiltalen varsler Statsadvokatene i Oslo at det vil bli lagt ned påstand om at mannen ilegges forbud mot å eie eller bruke hund og andre husdyr.

Det var søndag 20. juli i fjor at forbipasserende så hunden i vannet under Krapfossbrua i Vansjø i Moss.

Saken førte til sterke reaksjoner både lokalt og på riksplan. Flere hundre mennesker - mange med hunder - samlet seg til en minnestund for den døde hunden. Dyrevernalliansen utlovet en dusør på 10.000 kroner for oppklarende tips.

Festet betongrør Ifølge tiltalen avlivet mannen blandingshunden Lukas ved å feste båndet til et betongrør han fant på stedet natt til 17. juli. Hunden ble deretter kastet 6,5 meter fra brua og ned i Vansjø. Den ble dratt under vann av vekten og døde.

«Han avlivet og håndterte derved hunden i forbindelse med avlivingen på en måte som medførte unødvendig dødsangst samt store og smertefulle påkjenninger for hunden forut for og ved dødstidspunktet», skriver førstestatsadvokat Olav H. Thue i tiltalen.

Det er satt av to dager til saken i Moss tingrett.

Mannen som har tilstått å ha druknet og drept Lucas (1) i Moss, sier til Dagbladet at han angrer på det han har gjort.

- Jeg angrer på det jeg har gjort, og jeg ville ikke gjort det igjen. Mange som tar selvmord, tar det med drukning, fordi det er den mest humane måte, sier mannen til Dagbladet.

- Traumatisert Ifølge mannen, som hadde hunden Lucas på prøvetid med sin kjæreste, var hunden problematisk.

- Vi måtte han han i bur hele tida da vi var på besøk. Han hadde det ikke godt, sier han.

Ifølge mannen var det flere ganger snakk om avlivning, uten at det ble gjort.

- Det gikk flere uker, og jeg ser at det ville vært bedre å reise til veterinæren. Hunden hadde et meget traumatisk liv, og hadde blitt vanskjøttet, sier han.

(NTB/Dagbladet)