29-åring jakter pedofile på nett

En 29-årig Tromsømann har spesialisert seg på å avsløre menn som søker kontakt med unge jenter på nett.

JAKTER: En 29-åring fra Tromsø hevder til Bladet Tromsø at han har avslørt flere pedofile på norges største nettsamfunn Nettby de siste åra. Foto: Espen Røst
JAKTER: En 29-åring fra Tromsø hevder til Bladet Tromsø at han har avslørt flere pedofile på norges største nettsamfunn Nettby de siste åra. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Mannen startet jakten på pedofile menn for 7-8 år siden, og hevder i et anonymt intervju med  Bladet Tromsø at 25-30 menn så langt har gått i fella.

Skumle hensikter Tromsømannen forteller til avisa at han opererer på chattekanalen Nettby, og hevder nettstedet er en boltreplass for menn med skumle hensikter.

- Så langt er det ingen som har utdypet ønske om samleie. Men de vil ta på og se på. Enkelte er også konkrete og snakker om oralsex, deretter kommer de inn på penger og vil avtale møte. Når det skjer, avslører jeg at de ikke står overfor en 12-årig jente, hevder han til avisa.

Kjent problemstilling Nettbyleder Rune Røsten sier til Dagbladet at dette er en kjent problemstilling.

- Vi samarbeider tett med Kripos og følger de anbefalingene de gir, forteller han.- Kripos overvåker også Nettby. Det er sånn at for å opprette en profil på Nettby må man registrere seg med mobilnummer, på den måten har vi sikker identitet på alle våre brukere, sier han.

Røsten sier at det er umulig å overvåke all kommunikasjon.- Om noen får ufine meldinger, kan de bare kontakte en av våre "byvakter", sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer