29-åring løy om at han var offer for Paris-terror. Nå er han dømt til fengsel

Hevdet en av terroristene skjøt mot ham.

TERROR 90 personer ble i terrorangrepet mot konsertstedet Bataclan. Nå er en 29-åring dømt for å ha påstått at han var et offer, når han i realiteten var 3 mil unna Bataclan da angrepet fant sted. Foto: AFP PHOTO / FLORIAN DAVID / NTB scanpix
TERROR 90 personer ble i terrorangrepet mot konsertstedet Bataclan. Nå er en 29-åring dømt for å ha påstått at han var et offer, når han i realiteten var 3 mil unna Bataclan da angrepet fant sted. Foto: AFP PHOTO / FLORIAN DAVID / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 29 år gamle Cedric Roy er dømt for å ha løyet om at han var et offer for terrorangrepet i Paris 13. november 2015.

Som en del av flere koordinerte angrep slo terrorister til mot konsertstedet Bataclan i Paris under en konsert med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal.

90 personer ble skutt og drept.

Reddet av gravid dame

Den nå dømte Roy var ifølge seg selv en av dem som så vidt kom fra det med livet i behold. Han fortalte en ekstremt detaljert historie, som ble gjengitt i en rekke franske medier, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Roy hevdet at han drakk drinker med to venner utenfor konsertlokalet da de tre terroristene slo til. En av terroristene skal ha siktet på Rey, og avfyrt et skudd, men skuddet skulle ifølge Rey ha truffet en gravid kvinne som gikk forbi.

- Hun tok kulene som var tiltenkt meg, fortalte Rey.

Etter angrepet søkte han om penger fra myndighetenes fond for terrorofre, men han fikk ingen penger ettersom han ikke klarte å dokumentere sine påstander.

Rey ble også med i en støttegruppe for overlevende, og tok som mange andre en tatovering til minne om angrepet.

Politiet ble etter hvert mistenksomme, ettersom Reys historie ikke hang helt på greip. Det ble nemlig ikke drept noen gravide kvinner under terrorangrepet.

Politiet klarte også å spore mobiltelefonen han brukte den kvelden, og fastslo at han var 30 km fra Bataclan da angrepet begynte, og at han første var ved åstedet etter at angrepet var over.

- Avskyr meg selv

Han er dømt til seks måneders fengsel.

- Jeg gjorde en feil. Jeg krysset en utilgivelig linje. Det har fulgt meg hver eneste dag. Jeg avskyr meg selv, sa Rey til retten 27. oktober, ifølge France24.

Jérôme Bertin, som jobber for en støttegruppe, sier at historien til Rey kan påvirke også folk som faktisk var ofre for terrorangrepet.

- Det skal bare en hendelse som denne til for at alle blir mistenkeliggjort. Det er forstyrrende for alle de ekte ofrene, som blir bedt om å bevise sin tilstedeværelse, og som alltid får flere spørsmål, sier Bertin.

Minst sju personer har blitt dømt for bedrageri eller forsøk på bedrageri i kjølvannet av terroren i Paris.

Rundt 1500 mennesker var inne i konsertlokalet da blodbadet startet for drøye to år siden. Angriperne både skjøt og kastet granater mot dem.

Også flere restauranter og fotballstadionet Parc de Prince ble angrepet samme kvelden. I alt 130 mennesker ble drept, 90 av dem på Bataclan.

I tillegg døde flere av islamistene som sto bak angrepene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer