29-åring savnet etter tur med Hurtigruten

Politiet i Stjørdal hadde torsdag kveld fremdeles få spor etter John Birger Hernes (29), som tirsdag ble meldt savnet etter en tur med Hurtigruten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hernes deltok på en gruppetur med «Kong Harald» fra Trondheim til Bergen, og var med på en guidet busstur i Bergen sist lørdag. Deretter vet ikke politiet sikkert om 29-åringen fra Stjørdal i Nord-Trøndelag var med da skipet gikk nordover til Trondheim igjen.

- Det var purseren på «Kong Harald» som kontaktet politiet fordi Hernes' eiendeler lå igjen i lugaren hans etter at skipet hadde forlatt Trondheim og gått videre nordover, sier etterforskningsleder Bjørnar Kyllo ved Stjørdal lensmannskontor til NTB.

29-åringen skulle etter planen ha gått i land i Trondheim mandag morgen, og det var tirsdag morgen at purseren på Hurtigruten meldte fra til politiet.

Politiet forsøkte torsdag kveld å komme i kontakt med folk som hadde vært med «Kong Harald» som forlot Bergen lørdag kveld og anløp Trondheim mandag morgen. Flere tips hadde kommet inn, men politiet hadde torsdag kveld ingen konkrete spor.

John Birger Hernes har kraftig kroppsbygning og mørkeblondt kort hår. Han er svaksynt, og halter lett på høyre fot.

(NTB)