Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

29 åring siktet for drapet på Einar Opsahl

TV2 melder at en en 29 år gammel mann med thailandsk bakgrunn er siktet for forsettelig drap på Einar Opsahl (35) på Bislett i Oslo.

DREPT: Etter drapet ble det lagt ned blomster, lys og siste hilsner på stedet Einar Opsahl ble drept natt til lørdag for to uker siden. Portrett av Einar Opsahl. FOTO: BENJAMIN A. WARD/DAGBLADET
DREPT: Etter drapet ble det lagt ned blomster, lys og siste hilsner på stedet Einar Opsahl ble drept natt til lørdag for to uker siden. Portrett av Einar Opsahl. FOTO: BENJAMIN A. WARD/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 29 år gammel mann med thailandsk bakgrunn er siktet for forsettelig drap på Einar Opsahl (35) på Bislett i Oslo, melder TV2.

Einar Opsahl (36) ble skutt og drept natt til lørdag for to uker siden. Han ble skutt med ett skudd fra kloss hold. Han skal ha blitt et tilfeldig drapsoffer da han kom i kontakt med føreren av bil han skal ha trodd var en pirattaxisjåfør.

Mannens forsvarer, Morten Engesbak, bekrefter overfor Dagbladet at hans klient er siktet.

- Han har mottatt beskjeden og han nekter fortsatt straffeskyld. Vi tar til etteretning at han er siktet, men han er sikker på at videre etterforskning vil vise at han ikke vil bli tiltalt for denne handlingen, sier Engesbak til Dagbladet.
Domfelt ni ganger Dagbladet har tidligere skrevet at mannen tidligere er domfelt ni ganger for blant annet narkotikaforbrytelser, ran, torpedojobber, ladde våpen på offentlig sted - og vold mot politiet. Mannen skal være blant flere av de narkosiktede som politiet nå knytter til Bislett drapsnatta.

29-åringen, som har trent thaiboksing siden han var liten, ble i sin siste dom fra 2009 dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha slått en mann bevisstløs etter en krangel om ei jente på byen. Den samme kvelden skal han også ha skadet en person fordi han nektet å gi ham skyss.

Ifølge dommer har han, i tillegg til å ha solgt narkotika, i perioder vært bruker av både amfetamin, kokain, hasj, Rohypnol og valium. I en dom fra 2008 ble det lagt fram et brev han skrev til en venninne:

- Husk at vi har egentlig ikke inntekter, men vi lever som millionærer.

Red Dragon Dagbladet kjenner også til at den siktede 29-åringen, i likhet med noen av de andre involverte, har bånd til både lederskikkelser i Red Dragon, sentrale personer i B-gjengen og andre multikriminelle i Oslos underverden.

Ingen i Oslo-politiet vil uttale seg om utviklingen i drapssaken før på en pressekonferanse på politihuset på Grønland i Oslo klokken 1830.

KRIMINELT MILJØ: 29-åringen havnet i politiets søkelys kort tid etter drapet, melder TV2. Mannen tilhører, i følge politiet, et kriminelt asiastisk miljø i hovedstaden. Foto: PRIVAT
KRIMINELT MILJØ: 29-åringen havnet i politiets søkelys kort tid etter drapet, melder TV2. Mannen tilhører, i følge politiet, et kriminelt asiastisk miljø i hovedstaden. Foto: PRIVAT Vis mer