29-åring som mistenkes for å ha bestilt drap i Oslo er pågrepet i Dubai

Ensjø-drapet i 2012.

DRAP: Det var på denne bensinstasjonen på Ensjø i Oslo at drapet skjedde i august 2012.  Foto:Nina Hansen / Dagbladet
DRAP: Det var på denne bensinstasjonen på Ensjø i Oslo at drapet skjedde i august 2012. Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 29 år gammel mann er pågrepet i Dubai, mistenkt for å ha bestilt en leiemorder som drepte Aqeel Shazad (31) i Oslo i 2012, melder VG.

- Han er siktet for overlagt drap og overlagt drapsforsøk eller medvirkning til dette. Vi har gjennomført en omfattende etterforskning i saken, men etterforskningen ikke er ferdig. Vi ønsker ikke å gå inn på hvilken rolle han har hatt. Vi ønsker først å gjennomføre avhør av siktede, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland til Dagbladet.

Mannen har vært etterlyst internasjonalt i cirka et år og politiet bekrefter at det var på bakgrunn av etterlysningen han ble pågrepet, ikke andre forhold. Mannen er i tillegg til drap, siktet for et narkotikaforhold. Norge begjærer nå mannen utlevert.

Mannens forsvarer, advokat John Christian Elden i Advokatfirmaet Elden, har overfor Dagbladet tidligere gjort det klart at 29-åringen ikke erkjenner straffskyld for å ha bestilt noe drap.

Den antatte bestilleren som nå sitter i varetekt i Dubai skal fram til nå ha levd i trygg luksus med en slektning, som ble styrtrik av det enorme Nordea-bedrageriet i 2012.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.