Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

29-åring tilsto ran i Ålesund

ÅLESUND (NTB): En 29 år gammel mann fra Sunnmøre ble i dag varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha stått bak mandagens ran av Sparebanken Møres avdeling på Vegsund i Ålesund. Mesteparten av ransutbyttet på i overkant av 400 000 kroner er kommet til rette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen ble pågrepet i sitt hjem i går ettermiddag, og tilsto i løpet av kvelden at det var han som utførte ranet, sier politiavdelingssjef Kåre Hanken i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Mandagens ran skjedde like etter at banken hadde åpnet for dagen. De to ansatte som befant seg i bankavdelingen rakk ikke å utløse verken alarmen eller overvåkingskameraet.

Raneren var maskert med hvit tape i ansiktet, og han truet personalet i banken med en pistollignende gjenstand. Ingen personer kom fysisk til skade under ranet.

29-åringen rakk å bruke noen få tusen kroner av ransutbyttet før han ble pågrepet.

- Det aller meste av de 408 000 kronene er kommet til rette, opplyser Hanken.

Politiet regner det som sikkert at 29-åringen var alene om å utføre ranet. Ifølge Hanken var det tekniske funn i kombinasjon med publikums hjelp som førte til oppklaringen av ranet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!