29 barn drept da daghjemmet tok fyr

Fryktelige scener i Mexico da varehus tok fyr. over 100 skadd.

REDDES: Et barn reddes ut av det brennende daghjemmet. Kampen mot flammene var desperat. Foto: AP/El Imparcial/SCANPIX
REDDES: Et barn reddes ut av det brennende daghjemmet. Kampen mot flammene var desperat. Foto: AP/El Imparcial/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Foreløpig vet man ikke hva som startet brannen som til nå har kostet 29 små barn livet i staten Sonora i Mexico.

Tilsynelatende startet brannen i et varehus som ligger inntil det statsdrevne daghjemmet ABC i byen Hermosillo ved tre-tiden på ettermiddagen.

At den startet sent på ettermiddagen kan ha reddet flere barn fordi mange foreldre allerede hadde hentet sine unger da brannen brøt ut. Men ikke alle var like heldige.

En rekke foreldre stod hjelpesløse utenfor bygget og skrek sine barns navn mens brannvesenet kjempet mot flammene. Da redningsmannskapene kunne gå inn, var det for sent for 29 barn. Over 100 er skadd. Dødstallet kan stige.

- Vi etterforsker hva som kan ha startet brannen, sier Jose Larrinaga fra statsadvokatskontoret i Sonora til lokale medier.

De skriver at brannen spredte seg så fort at man ikke rakk å få alle barna ut av det en etasjers høye daghjemmet. Brannmannskapene måtte slå hull i betongveggene for å redde ut barn. I alt skal minst 176 barn ha vært på daghjemmet da brannen brøt ut.Varemagasinet ved siden av skal ha lagret brennbare kjemikalier. Allerede spør folk seg hvorfor daghjemmet lå ved siden av et slikt kjemikaliedepot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer