29-barnsfar dømt for bigami

Tom Green (52) risikerer 25 års fengsel for fire tilfeller av bigami og for ikke å ha betalt bidrag for mange av sine barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tom Green er gift med fem kvinner og far til 29 barn, men nå er det slutt på familieidyllen. I natt norsk tid ble han kjent skyldig i flerkoneri og risikerer 25 års fengsel. I tillegg må han betale 250.000 kroner i bøter.

Green og hans fem hustruer tvinges nå til oppbrudd, etter at retten i mormoner-delstaten Utah kjente familieforholdet ulovlig. Green er mormoner og hevdet under rettssaken at religionsfriheten i USA tillater ham å ha flere koner. Det var ikke dommeren enig i.

- Religion er ikke et forsvar for lovbrudd, forklarte dommer Guy Burningham under rettssaken ifølge Aftonbladet.

Inntil for 100 år siden støttet mormonerkirken bigami, og dette er den første bigami-rettssaken på 50 år i staten. Fortsatt fins det mellom 30.000 og 50.000 familier i Utah der mannen er gift med flere kvinner. Tom Green har vært en av de mest høylytte og deltatt i flere tv-show for å fortelle om livet sitt.

  • Green får dommen 27. juni.

    Under rettssaken har det sinnrike systemet til familien bli kartlagt i detalj. Konene har forklart hvordan de har delt opp arbeidet i skjemaer, og barna er for letthets skyld delt opp i lag fra A til E.

STORFAMILIE: Tom Green er gidt med fem kvinner og har 29 barn. Her er hele gjengen.
GRÅT: Et av Tom Greens 29 barn brast i gråt da pappa ble dømt for flerkoneri.