29 bombedrept i Irak i dag

Men ingen ny regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To godt planlagte angrep fra militante grupper mot politi og sivile krevde 29 menneskeliv i Irak i dag. Opprørere gjennomførte også et angrep mot oljeproduksjonen i Kirkuk.

Det ble brukt sprengstoff for å sette fyr på oljepumper som produserer olje for innenlands forbruk. Ingen skal være skadd i angrepet.

Samtidig forsøkte parlamentarikerne å komme ut av de fastlåste forhandlingene om opprettelsen av en ny overgangsregjering. I går sa parlamentarikere som er lojale overfor Ibrahim al-Jaafari, som er utpekt til ny statsminister, at man nå er gått bort fra å gi medlemmer av interimsregjeringens statsminister Iyad Allawis parti plass i regjeringen.

Allawis parti, Iraklisten, har 40 representanter i parlamentet. Allawi har gitt uttrykk for at hans parti burde få fire ministerposter og en visestatsminister.

Ifølge Associated Press regnet flere politikere med at ministerlista ville bli presentert i dag, mens andre mente at den ikke ville komme før i morgen. Slike antagelser har det vært mange av de siste ukene, men ingen av dem har hittil vist seg å være riktige.

BEGRAVER SINE:  Irakske menn bærer kisten med irakeren Abdul Karim al-Jizani gjennom gatene i al-Shoulah i Bagdad i dag.  Jizani ble drept av en av de to bilbombene som gikk av ved et marked i Bagdad i går kveld. 15 mistet livet i bombene. Foto: SCANPIX/AP
BEGRAVER SINE: Irakske menn bærer kisten med irakeren Abdul Karim al-Jizani gjennom gatene i al-Shoulah i Bagdad i dag. Jizani ble drept av en av de to bilbombene som gikk av ved et marked i Bagdad i går kveld. 15 mistet livet i bombene. Foto: SCANPIX/AP Vis mer