29 drept i selvmordsangrep i Nord-Afghanistan

Alle sivile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inntil 29 personer ble drept i et selvmordsangrep i den nordlige provinsen Kunduz i Afghanistan. Alle var sivile, ifølge det afghanske innenriksdepartementet.

Eksplosjonen fant sted lørdag kveld i Khanabad-distriktet. Ti personer ble såret i angrepet, opplyser innenriksdepartementet, som sier det fordømmer angrepet som det omtaler som en «grufull handling».

Ifølge departementet var alle de drepte sivile, til tross for at lokale tjenestemenn omtaler dem som medlemmer av en militsgruppe som er mot Taliban. Talsmann for guvernøren i Kunduz, Abdul Wadood Wahidi, sier at det er snakk om 22 drepte militsmedlemmer, hvorav fire av dem hadde lederroller. En offisiell tjenestemann i provinsen sier totalt 29 militsmedlemmer ble drept.

Opprørsgruppen Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet, som skjedde etter at minst 51 personer mistet livet i flere bombeangrep i hovedstaden Kabul fredag.

Hendelsene fredag var de første store angrepene i Kabul siden Taliban bekreftet at deres leder mulla Mohammed Omar er død.

Den islamistiske bevegelsen har utnevnt Akhtar Mohammed Mansour til ny leder, men ikke alle deler av gruppen aksepterer dette. FN mener de mange angrepene kan ha sammenheng med lederstriden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram