29 Gilde-ansatte permitteres

Frivillig ferie var ikke nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 29 ansatte ved Gilde Terina i Sogndal permitteres etter produksjonsstans i tre uker. Selv om de ansatte har tatt frivillig ferie og avspasert, var ikke dette nok i lengden.

Permitteringene er rullerende og blir fordelt på samtlige ansatte og gjelder på ubestemt tid, sier Gilde i en pressemelding.

Det er totalt 95 ansatte ved produksjonsanlegget i Sogndal, som er Terinas hovedanlegg for pinnekjøtt og spekepølse.

Spekematanlegget ble delvis åpnet av Mattilsynet 7. april, men den tre uker lange produksjonsstansen har ført til at klima- og modningsrommene er tomme.

I tillegg har omsetningsforbudet på Sognemorr, Haugpølse, Fjellbitt og Fåresnabb medført en produksjonssvikt på 30 prosent fram til nå.

Spekemat har blitt utpekt som smittekilden til E.colibakterien som så langt har gjort 18 personer syke.

29 Gilde-ansatte permitteres