29 latterbrøl på Stortinget i år

I alt 29 ganger har det vært registrert latter i stortingssalen i løpet av det siste halvåret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og det er presidentskapet, ved Arbeiderpartiets Jørgen Kosmo og Høyres Inge Lønning, som er kommet oftest med vittige kommentarer. Ti ganger har de utløst latter blant stortingsrepresentantene.

Ifølge søket Dagsavisen har gjort i Stortingets elektroniske referatarkiv, er det ti ganger registrert enten «latter i salen» eller «munterhet i salen» utløst av representantene fra Høyre og Fremskrittspartiet.

Sentrumspartiene Kristelig Folkeparti og Venstre har skapt munterhet tre ganger hver, mens Ap, SV og Senterpartiet kommer dårligst ut på humorsiden med bare tre morsomme kommentarer til sammen.

Stortingspresident Jørgen Kosmo var tydeligvis begynt å bli utålmodig da Bror Yngve Rahm (KrF) hadde snakket en stund. «Dette er en slags 17. mai og påske og mange gode høytider på én gang for Norge, Aukra og dem som er involvert», talte Rahm. Kosmos påfølgende kommentar fikk fram latteren hos representantene:

«Presidenten håper at ikke debatten varer til neste høytid».

(NTB)

LYSTIG I FJOR OGSÅ: Statsrådene Laila Dåvøy og Valgerd Svarstad Haugland under en av Stortingets muntlige spørretimer i fjor.