Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

29 nye Hurtigruten-ansatte coronasmittet

Ytterligere 29 ansatte på Hurtigruten har testet positivt på covid-19. Totalt er 33 besetningsmedlemmer nå smittet.

UTBRUDD: - Hovedprioriteten er å ta vare på crewet - både de som er smittet og ikke smittet. Også gjestene som har vært på skipet skal tas vare på, sier Hurtigruten-sjef Daniel Skjeldam. Foto: NTB Scanpix Vis mer

29 nye besetningsmedlemmer fra Hurtigruten-skipet Roald Amundsen har testet positivt på coronaviruset, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i Tromsø under en pressekonferanse lørdag formiddag.

Disse 29 kommer i tillegg til de fire besetningsmedlemmene som i går hadde fått påvist smitte - slik at det totale tallet på smittede i besetningen er 33.

120 testet negativt

I en pressemelding skriver Hurtigruten lørdag formiddag at 120 av mannskapet har testet negativt, mens fem skal testes på nytt før endelig prøvesvar foreligger.

- Ingen av de 154 besetningsmedlemmene som fortsatt er om bord på skipet - inkludert de 29 nye som har testet positivt - viser tegn på sykdom eller symptomer på covid-19, skriver selskapet.

- Det viktigste for oss nå er å ta vare på og følge opp alle våre gjester og kolleger. Vi jobber tett sammen med Folkehelseinstituttet, Tromsø kommune og lokale helsemyndigheter for oppfølging, varsling, videre testing og smittesporing, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

HURTIGRUTEN: 177 passasjerer og 160 besetningsmedlemmer må i karantene etter coronautbrudd på MS «Roald Amundsen». Vis mer

I karantene

Ifølge NRK er 60 av Hurtigruten-passasjerene som kom i land i Tromsø fredag morgen, satt i karantene i byen. Disse er nå innkalt til et møte med kommunen og Hurtigruten.

Passasjerene får ikke reise videre etter at det på ble påvist coronasmitte blant besetningsmedlemmene om bord på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen testet positivt for coronasmitte fredag.

Folkehelseinstituttet opplyste samme dag at passasjerer på Hurtigruten-skipet Roald Amundsens to seilaser mellom 17. og 31. juli må i karantene i ti dager. Seilasene hadde samme besetning, men forskjellige passasjerer.

Saken oppdateres fortløpende.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!