Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

292 krokodiller drept i hevnaksjon

Innbyggerne i landsbyen gikk til angrep på lokal krokodillefarm.

HEVN: Innbyggerne i en indonesisk landsby gikk til angrep på en krokodillefarm etter at en 48 år gammel mann ble drept. Video: Newsflare Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at en 48-årig mann fra en indonesisk landsby ble drept av en krokodille, gikk innbyggerne til angrep på en lokal krokodillefarm.

292 krokodiller ble drept i hevnaksjonen for så å bli kastet i en haug.

Se video av hevnaksjonen, øverst i saken.

Ropte etter hjelp

Årsaken til landsbyens utagering er tapet av en beboer. En 48 år gammel mann skal ha gått inn til en krokodillefarm for å plukke gress for å fôre dyr, ifølge Indonesias byrå for naturressurser.

Her ble mannen angrepet av en krokodille, noe en ansatt oppdaget:

- En ansatt hørte noen rope etter hjelp. Han løp raskt til stedet og så en krokodille angripe en person, sier Basar Manullang, sjef i byrået, ifølge Reuters.

FORSØKTE Å STOPPE ANGREP: Politiet forsøkte å stoppe angrepet som førte til 292 krokodillers død. Det klarte de ikke. Foto: Antara Foto/Olha Mulalinda /via REUTERS
FORSØKTE Å STOPPE ANGREP: Politiet forsøkte å stoppe angrepet som førte til 292 krokodillers død. Det klarte de ikke. Foto: Antara Foto/Olha Mulalinda /via REUTERS Vis mer

Tok tak etter begravelse

Etter bisettelsen av den drepte mannen lørdag, gikk pårørende til angrep på krokodillefarmen med kniver, hammere og balltre. De endte opp med å drepe 292 krokodiller.

Politiet forsøkte underveis å stoppe angrepene, men krokodillenes liv sto ikke til å redde. Drap på truede arter i Indonesia, kan straffes med bøter eller fengsel, skriver Time.

URBEIST: Familien var akkurat på tur hjem da denne alligatoren dukket opp. Video: CNN. Vis mer

- Guds skapninger

Manuallang fortalte at farmen hadde fått en lisens til å avle beskyttede saltvann- og New Guinea-krokodiller i 2013.

Men en av betingelsene var at dyrene ikke forstyrret samfunnet.

- For å unngå at dette skjer igjen, må lisensholdere sikre området rundt, sier Manullang. Han forteller videre at byrået hans samarbeider med politiet i deres etterforskning.

- Krokodiller er guds skapninger som trenger beskyttelse de òg, sa Manullang.