Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

3 500 evakuert etter togbrann

Alle mennesker innenfor en radius av 1,6 kilometer ble evakuert etter at 10 godsvogner med farlige kjemikalier eksploderte og tok fyr i den amerikanske delstaten Lousiana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den eksplosive brannen kastet store ildkuler opp mot himmelen og satte fyr på skog i området etter dagens avsporing. 29 vogner sporet av, minst ti av dem begynte å brenne. Fire av vognene inneholder brannfarlige kjemikalier. Ingen skal så langt være skadd i brannene, men politiet beskriver situasjonen som meget farlig.

Toget var på vei fra Freeport i Texas til Livonia i Louisiana da det i natt norsk tid sporet av i småbyen Eunice, 125 kilometer vest for Baton Rogue.

Årsaken til avsporingen er ikke kjent, men etterforskere sier at for høy hastighet var en av teoriene som ble gransket nærmere.

Tidligere denne måneden måtte flere hundre mennesker evakueres etter at et annet tog med farlige kjemikalier sporet av i Louisiana.

Også i Lillestrøm i Norge og i Borlänge i Sverige har det vært liknende ulykker denne våren.

(Dagbladet.no)

STORBRANN: Ti vogner tok fyr da et godstog i natt sporet av i USA.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling