Overgrep:

3 år og 8 måneders fengsel for Tinder-voldtekt i Tromsø

Den 22 år gamle mannen planlegger å anke dommen.

MØTTES PÅ TINDER: En 22 år gammel mann er dømt for voldtekt etter å ha møtt en 21 år gammel kvinne via Tinder. Foto: NTB Scanpix
MØTTES PÅ TINDER: En 22 år gammel mann er dømt for voldtekt etter å ha møtt en 21 år gammel kvinne via Tinder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 22 år gammel mann fra Askim ble i går dømt til 3 år og 8 måneder i fengsel for voldtekt på en 21 år gammel kvinne, ifølge NRK.

Ifølge dommen voldtok han kvinnen i Tromsø natt til den 21. november ifjor, på tross av at fornærmede protesterte både muntlig og kroppslig.

22-åringens forsvarer, Svein Kristian Wikstrøm, opplyser at den dømte ikke erkjenner straffskyld.

- Han er meget skuffet, fordi han mener at det ikke er funnet sted noen voldtekt. Dommen vil bli anket innen ankefristens utløp, skriver Wikstrøm på sms til Dagbladet.

Møttes på Tinder

De to møttes via dating-appen Tinder rundt 3 måneder tidligere.

De hadde ikke noe kjæresteforhold, og etter rettens vurdering skaffet han seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd.

Ifølge NRK skal kvinnen ha forklart i retten at hun og den dømte var enige om at de kunne ha delvis seksuell kontakt, men at samleie ikke var greit.

Kanalen skriver videre at hun hadde lagt seg tidligere på kvelden, for så å bli vekket opp av mannen.

Må betale 150 000

Så skal han, ifølge NRK, ha revet av henne undertøyet og tvunget til seg sex.

I grunnlaget for dommen står det at hun blant annet forsøkte å dytte 22-åringen vekk, samt sparke ham, før han utførte voldtekten.

I tillegg til soningen, må 22-åringen fra Askim også betale en oppreisningssum på 150 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer