3-åring i Bergen ble kvalt

Den tre år gamle gutten som ble funnet død i sitt hjem i Laksevåg-området i Bergen onsdag kveld ble kvalt. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Politiet mener at det er guttens 14 år gamle søster som har kvalt sin bror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet avhørte søsteren som vitne før dødsårsaken forelå. Det er ikke klart om søsteren har tilstått forholdet.

Jenta er under den kriminelle lavalder, og politiet vil ikke uttale seg om hva som vil skje med henne videre. Det blir ingen straffesak, og de videre etterspill i saken vil derfor skje uten politiets medvirkning.

Politiadvokat Kaare Songstad i Bergen politidistrikt betegner forholdet som en dyp tragedie for familien.

Det var foreldrene som fant gutten død, da de kom hjem ved 21.50-tida onsdag. Faren alarmerte AMK-sentralen, som ga melding til politiet. Søsteren hadde vært barnevakt mens foreldrene var ute.

Politiet har tilbudt familien hjelp i den tragedien som har rammet dem.

- Det er ingenting som tyder på at det har vært noe forvarsel om at noe slikt kunne skje, sier lensmannsfullmektig Arvid Samsonsen ved Laksevåg lensmannskontor.

Politiet vet ennå ikke hva som var motiv eller foranledning til den tragiske hendelsen. Konklusjonen i den foreløpige obduksjonsrapporten lyder på «manuell kvelning». (NTB)

TRAGEDIE:</B> Politiadvokat Kaare Songstad orienterte på en pressekonferanse på Laksevåg lensmannskontor i dag om den tragiske saken. I bakgrunnen fungerende kriminalsjef Øyvind Tenold og lensmann Harald Andersen.