3 etasjer i full fyr

En person, trolig en eldre kvinne, omkom da det begynte å brenne i flere etasjer i en boligblokk på Romsås i Oslo i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-En person er funnet omkommet i blokka. Vi antar at den omkomne er en kvinne, men vedkommende er ennå ikke identifisert, opplyste Kjell Hjulstad, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Dagbladet i 01.50-tiden i natt.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, skal personen som er savnet være dårlig til beins, og avhengig av hjelp for å komme seg ut.

62 personer ble evakuert i den voldsomme brannen.

-Brannen startet i sjette etasje, og spredte seg raskt til sjuende og åttende. Leiligheter i disse etasjene er utbrent. Brennende materiale dryppet ned til balkongene i etasjene under, men disse tilløpene fikk brannvesenet raskt kontroll over.

Brannårsaken er foreløpig ukjent, opplyste operativ uteleder Lasse Alver i natt.

-Vi antar at brannen har startet i leiligheten vi fant den omkomne i. Det er ikke flere personer som er savnet fra blokka, kommenterer Hjulstad.

Det brant kraftig i flere av leilighetene i blokka i Ravnkollbakken 57 da Dagbladet var på stedet i natt. Brannvesenet fikk melding om brannen 00.53, og var på stedet ni minutter senere, ifølge politiet.

Marianne Tunem bor i fjerde etasje i Ravnkollbakken 57, og våknet av den eksplosjonsartede brannen.

-Jeg våknet av lyden av en eksplosjon, og så flammer som sto ut av blokka. Det var fullt kaos, og jeg hørte hysteriske skrik, sier Tunem til Dagbladet.

Det skal bo om lag 600 i borettslaget som ligger på Romsås i Oslo.

Arne Smeby bor i nabooppgangen, og hørte også eksplosjonen.

-Etter at det smalt så jeg refleksen av flammene i blokka ved siden av. Etterpå kom det røyk ut fra baksiden av blokka, sier Arne Smeby.