3 kvinner i Zimbabwe pågrepet for voldtekt av minst 17 menn

- Bruker spermaen i ritualer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre kvinner og en mann i Zimbabwe er pågrepet og beskyldes for å stå bak minst 17 tilfeller av voldtekt av mannlige haikere, melder blant annet CNN.

De tre kvinnene, som alle er i 20-åra, ble arrestert i byen Gweru sist søndag, da kjæresten til en av dem hadde vært involvert i en dødsulykke. Ifølge avisa New Zimbabwe kom de tre kvinnene til stedet og spurte politiet om de kunne plukke opp noen kondomer som lå i bilen.

Haikervoldtektene har blitt etterforsket siden 2010, og politiet pågrep kvinnene på stedet.

I bilen fant politiet 33 brukte kondomer, 3 av dem skal ha vært fulle av sæd.

- Siden mandag har 17 menn identifisert kvinnene som de sier voldtok dem, sier en politikilde ifølge CNN.

- De fleste av dem sier at kvinnene tilbød dem en drink som inneholdt noe bedøvende. Andre sier de ble truet med pistol, sier kilden.

Politiet tror det er flere ofre som fortsatt ikke har meldt seg.

Voldtektene kan ha blitt utført fordi kvinnene brukte spermaen i ritualer.

- Enkelte bruker sperm i ritualer. De tror det kan brukes til en slags reproduksjon, siden det er kilden til liv. Enkelte tror de kan bli kvitt ulykke i disse ritualene. Jeg er sikker på at det er årsaken til alle disse sakene, sier Watch Ruparanganda, sosiologiprofessor ved University of Zimbabwe, ifølge CNN.

Den statlig eide avisa The Herald har beskrevet flere av de påståtte overgrepene.

I et av tilfellene skal de ha sprayet et bedøvende middel på en tenåring, før de tvang til å ha samleie med kondom med alle tre. Deretter skal de ha sprayet middelet på ham igjen

I et annet tilfelle skal de ha plukket opp en soldat, som var i sivil, før de truet ham med pistol til å ha ubeskyttet samleie med dem, før de forlot ham i bushen. De beskyldes for å ha gjort det samme med en sivil politimann.