30 000 amerikanske kredittkort svindlet

Mer enn 30.000 amerikanere skal ha blitt robbet for sparepengene sine etter at svindlere stjal identiteten deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kan dreie seg om det største identitetstyveriet i amerikansk historie. Over 30 000 mennesker kan være frastjålet sin kredittinformasjon.

Føderale myndigheter har siktet tre menn i det massive tyveriet. Til nå anslår de at 2,7 millioner dollar er tapt, men man regner med at dette tallet vil stige.

- Med et enkelt pennestrøk har disse mennene i bunn og grunn stjålet titusenvis av amerkanske lommebøker, tatt folks identitet, sjålet deres penger og deres sikkerhet, sier sakfører James Comey til AP.

Mer enn 15 000

Myndighetene mener svindelen startet for omtrent tre år siden. Philip Cummings, en brukerstøttemedarbeider i et datafirma, gikk med på å gi en uidentifisert medsammensvoren passordene og kodene for å laste ned kundenes kredittinformasjon.

Mer enn 15 000 kredittopplysninger ble stjålet ved å bruke passord tilhørende Ford Motor Credit Corp. for å få tilgang til informasjon fra Experian, et kommersielt kredittbyrå.

FBI har også siktet mennene Linus Baptiste og Hakeem Mohammed i svindelsaken.

Innrømmer skyld

Cummings fikk omkring 30 dollar for hver kredittinformasjon han leverte. Opplysningene ble så sendt til minst 20 mennesker som tjente penger på den stjålne informasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer