30 000 amerikanske kredittkort svindlet

Mer enn 30.000 amerikanere skal ha blitt robbet for sparepengene sine etter at svindlere stjal identiteten deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan dreie seg om det største identitetstyveriet i amerikansk historie. Over 30 000 mennesker kan være frastjålet sin kredittinformasjon.

Føderale myndigheter har siktet tre menn i det massive tyveriet. Til nå anslår de at 2,7 millioner dollar er tapt, men man regner med at dette tallet vil stige.

- Med et enkelt pennestrøk har disse mennene i bunn og grunn stjålet titusenvis av amerkanske lommebøker, tatt folks identitet, sjålet deres penger og deres sikkerhet, sier sakfører James Comey til AP.

Mer enn 15 000

Myndighetene mener svindelen startet for omtrent tre år siden. Philip Cummings, en brukerstøttemedarbeider i et datafirma, gikk med på å gi en uidentifisert medsammensvoren passordene og kodene for å laste ned kundenes kredittinformasjon.

Mer enn 15 000 kredittopplysninger ble stjålet ved å bruke passord tilhørende Ford Motor Credit Corp. for å få tilgang til informasjon fra Experian, et kommersielt kredittbyrå.

FBI har også siktet mennene Linus Baptiste og Hakeem Mohammed i svindelsaken.

Innrømmer skyld

Cummings fikk omkring 30 dollar for hver kredittinformasjon han leverte. Opplysningene ble så sendt til minst 20 mennesker som tjente penger på den stjålne informasjonen.

Ofre forteller at penger har forsvunnet fra kontoen, merkelige trekk har blitt gjort på kredittkortene deres og at identiteten deres har blitt misbrukt av fremmede.

Baptiste skal ha lastet ned hundrevis av kredittrapporter med passordene Cummings leverte. Mohammed har erklært seg skyldig i postsvindel og for å ha gjort inngrep på kredittkontoer.

Bedrageriet har foregått over hele USA.