Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krefeld, Tyskland

30 aper døde i nyttårsbrann

I apehuset i dyrehagen Krefeld i Tyskland.

GRUSOMT: Natt til 1. januar døde over 30 dyr i en brann i dyreparken Krefeld i Tyskland. Video: Kameraone. Vis mer

Minst 30 dyr, blant dem orangutanger, sjimpanser og silkeaper, døde i en brann som raste gjennom apehuset i dyrehagen Krefeld, nordvest i Tyskland under nyttårsfeiringen. De ansatte er i dyp sorg etter den grusomme hendelsen.

- Vår verste frykt er blitt en realitet, skriver dyrehagen på sin Facebook-side.

- Apehuset vårt ble offer for flammehavet. Det er helt nedbrent, sier direktør for dyrehagen, Wolfgang Dressen, i en uttalelse.

Startet ved midnatt

Apehuset åpnet i 1975. Brannmannskaper hindret flammene fra å spre seg til andre bygninger i dyrehagen som ligger nær Düsseldorf.

Ifølge dyreparken var flere av dyrene som mistet livet i brannen høyt utrydningstruet. Blant dem gorillaer fra Sentral-Afrika og sjimpanser fra Vest-Afrika.

Brannen brøt ut ved midnatt. Brannvesenet ble varslet klokken 00.38 og var på stedet få minutter senere, men da var apehuset allerede overtent. Årsaken er ikke kjent, opplyser tysk politi på Twitter. Politiet har iverksatt etterforskning.

Det ble imidlertid observert papirlykter på himmelen i nærheten av dyrehagen kort tid før brannen startet. Ifølge politiets talsperson, Gerd Hoppmann, fløy disse svært lavt og det mistenkes at de kan ha falt ned og startet brannen.

- Et mirakel

Sjimpansene Bally og Limbo skal være blant dyrene som overlevde den tragiske brannen. Selv omtaler dyreparken det som et mirakel.

- De er bare lettere skadd og blir tatt vare på av veterinærer, opplyser dyrehagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media