PÅ RØMMEN 30 stykker av denne apearten er på rømmen i Puerto Rico etter at noen tok seg inn på et forskningssenter og brøt opp låsen til buret hvor de befant seg. Foto: Brennan Linsley / AP
PÅ RØMMEN 30 stykker av denne apearten er på rømmen i Puerto Rico etter at noen tok seg inn på et forskningssenter og brøt opp låsen til buret hvor de befant seg. Foto: Brennan Linsley / AP Vis mer

30 aper frigjort fra forskningssenter på Puerto Rico. Nå er aper og mennesker ettersøkt

Apene blir brukt i AIDS-forskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Myndighetene på Puerto Rico må ut på jakt etter 30 apekatter, etter at noen hadde drevet med «monkey business» på den karabiske øya.

Politiet sier til nyhetsbyrået AP at 30 rhesusaper ble frigjort søndag fra Caribbean Primate Research Center i byen Toa Baja.

Forskningssenteret ble etablert i 1937, og går inn under universitet på øya. Apene brukes blant annet i forskning på AIDS-vaksiner.

Noen skal ha tatt seg inn på senteret og brutt opp låsen på buret hvor apene til nå hadde levd sine dager. Da rømte apene ut i det fri, og nå har myndighetene iverksatt tiltak for å finne primatene.

At aper rømmer fra forskningsentre er nemlig blitt et problem på Puerto Rico. Øya, som hører inn under USA, har lenge strevd med å kontrollere aper som har fått skylda for å spise opp avlinger og ødelegge naturressurser.

Tida vil vise om de rampete apene blir funnet. Politiet har ennå ikke pågrepet noen mennesker for frigjøringen.

<strong>ETTERSØKT:</strong> Både aper og mennesker er ettersøkt på Puerto Rico. Foto: Brennan Linsley / AP
ETTERSØKT: Både aper og mennesker er ettersøkt på Puerto Rico. Foto: Brennan Linsley / AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer