Stor eiendom: Bygningen med grått tak ble bygget på 70-tallet, mens de to bygningene med røde tak ble oppført i 2005. Foto: Finn.no
Stor eiendom: Bygningen med grått tak ble bygget på 70-tallet, mens de to bygningene med røde tak ble oppført i 2005. Foto: Finn.noVis mer

- 30 år til neste gang noe slikt kommer for salg

Søskenparet Torleif og Vibeke Ahlsand skal selge eiendom med tre hytter og fire mål tomt i Lyngør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Torleif Ahlsand (49) og søsteren Vibeke (47) skal selge en sjelden fritidseiendom i Lyngør i Tvedestrand. Prislappen er rundt 12 millioner, skriver Finansavisen.

I motsetning til mange av de andre eiendommene i det lille kystsamfunnet, er Ahlsands kjempeeiendom på øya Holmen registrert som fritidseiendom og kan selges uten boplikt.

- Dette er midt i smørøyet av fritidseiendommer på Sørlandet. Det er ikke for langt ned, og man har alle fasiliteter. Dessuten er det naboeiendommen til Trygve Hegnars eiendom, sier eiendomsmegler i Nordvik & Partners, Terje Tinholt, til Finansavisen.

Sjelden vare Eiendommen har ifølge avisen vært i Ahlsand-familien siden 1970-tallet. Den ligger skjermet inn mot Lille Svalsund, har nesten fire mål tomt, to hytter, anneks, sjøbod, stor brygge og lang strandlinje.

- Eiendommen er veldig solrik fra morgen til kveld ettersom den ligger på en liten kolle, og den er relativt unik. Jeg tipper det blir 30 år til neste gang noe slikt kommer for salg, sier Tinholt, som har oppdraget sammen med kollega Børre Gåsvær.

Da Finansavisen tirsdag kontaktet Torleif Ahlsand om det kommende eiendomssalget, avviste han at eiendommen var taksert. Ifølge Tinholt skal den takseres denne uken, men meglerne har allerede dannet seg en oppfatning om hvor prisnivået ligger.

- Jeg antar at vi kommer til å gå ut med en prisantydning på rundt 12 millioner kroner. Husene er av relativt god kvalitet, sier Tinholt til avisen.

Flere nyheter: Boligprisene holder koken - men forskjellene er enorme
- Vanvittig stor etterspørsel nå
- Det er en perle

Relativt unik: Eiendomsmegler Terje Tinholt tror det kan gå flere tiår før en ny eiendom av denne typen kommer ut for salg i Lyngør. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
Relativt unik: Eiendomsmegler Terje Tinholt tror det kan gå flere tiår før en ny eiendom av denne typen kommer ut for salg i Lyngør. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen Vis mer