30-årig kvinne etterlyses

ASKER (Dagbladet): Hvem var den mystiske kvinnen som forlot puben Queens i Oslo, arm i arm med Robert Dyrnes (27) ved 3.30-tida natt i til i går? RBK-supporteren Dyrnes ble funnet med alvorlige hodeskader midt i veibanen i Asker bare 45 minutter seinere. Han svever nå mellom liv og død på Ullevål sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror at Dyrnes kan ha blitt utsatt for en voldshandling, og regner det ikke som usannsynlig at han har blitt dumpet på veien der han ble funnet.

Åstedet er om lag 20 kilometer fra Queens, og kjøreturen kan gjøres på om lag 20 minutter. Det ble ikke funnet lommebok eller identitetspapirer på den skadde. Han var bevisst da han ble funnet, men kunne ikke gjøre rede for seg. Nå ligger han bevisstløs i respirator.

I blodpøl

27-åringen hadde Rosenborg-genser og skjorte med fotballklubbens merke da han ble funnet ved 4.15-tida natt til i går. I tillegg hadde han en RBK-lue, lyse olabukser og en Adidas treningsoverdel. RBK-lua ble funnet i veibanen like ved mannen.

Dyrnes lå i en blodpøl midt i veibanen på innkjøringsrampa til E18 ved Holmen i Asker. Dyrnes er bosatt på Blakstad i Asker, om lag fem kilometer unna åstedet. Han hadde sammen med tre kamerater vært på Queens og sett Champions League-kampen mellom Rosenborg og Bayern München på storskjerm tidligere samme kveld.

Mystisk kvinne

Under dette besøket på Queens på Grønland i Oslo, skal Dyrnes ha kommet i kontakt med en kvinne.

- Mannen og kvinnen var de siste som gikk. Da jeg låste døren forlot de puben arm i arm, forteller daglig leder ved Queens til Dagbladet.

- Han var meget høflig og vennlig, og var ikke beruset. Jeg sto i baren, og jeg så at han bare drakk tre- fire pils. Jeg la merke til ham fordi han hadde Rosenborg-genser, og sa til ham at det var en fin genser. Det likte han å høre, sier den daglige lederen.

Politiet bekrefter at de nå er på jakt etter den mystiske kvinnen. Sammen med en venninne skal hun ha ankommet Queens ved 23-tida, omtrent samtidig som Dyrnes' tre kamerater forlot puben. De to kvinnene skal da ha blitt sittende ved Dyrnes' bord, i pianobaren. Den ene kvinnen har trolig forlatt puben før klokka 3.30, og etterlatt Dyrnes med den nå etterlyste kvinnen.

- Vi er meget interesserte i å komme i kontakt med henne. Hun er i 30-årene, har mørkt, nesten svart, langt hår, med mye krøller. Hun har briller og snakker østlandsdialekt. Venninnen er på omtrent samme alder, men har litt lysere - noe rødlig, kort hår, sier politiførstebetjent Bjørn Vestli ved Asker og Bærum politidistrikt. Han ønsker også å komme i kontakt med venninnen.

Kameratene har forklart at de sammen med Dyrnes har møtt de to kvinnene tidligere. Også dette møtet skjedde på Queens.

Avhør

Bare tre kvarter gikk fra Dyrnes og kvinnen forlot Queens, til han ble funnet ille tilredt i veien. Politiet kjenner ikke hans bevegelser i dette tidsrommet, men er sikre på at han må ha kommet dit ved hjelp av biltransport.

Dyrnes' tre kamerater, den daglige lederen og en musiker ved Queens, var alle inne til avhør hos politiet i Asker i går. Ingen av dem visste noe om 27-åringens bevegelser fra han forlot puben til han ble funnet. Politiet ber nå folk som har observert Dyrnes på Queens i Oslo, eller på strekningen mellom Oslo og åstedet i Asker, om å ta kontakt med politiet.

Dyrnes, som opprinnelig kommer fra Trøndelag, ble operert for hodeskadene i går kveld. Sykehuset opplyser at tilstanden hans er kritisk, men stabil. Han ligger nå bevisstløs i respirator.