30-åring amok da han fant ny mann i ekskonas seng

Banket opp mannen og kjørte i fylla før han fløy på ekskonas bil. Frikjent for sverd-anklager.

VANT FRAM: Bistandsadvokat Andreas Møller sier hans klient - som ble banket opp mens han lå og halvsov - har hatt det tøft. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VANT FRAM: Bistandsadvokat Andreas Møller sier hans klient - som ble banket opp mens han lå og halvsov - har hatt det tøft. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var på en fest 22. juli i fjor at 30-åringen fikk vite at ekskona hadde besøk av en annen mann.

Tiltalte forklarte at han på dette tidspunkt hadde drukket en betydelig mengde alkohol - politiet målte ved 0555-tida neste morgen en promille på 1,32. Fornærmedes besøk hos ekskona hans bekymret ham, og 30-åringen reiste hjem til henne.

Der skal han ha tatt seg inn gjennom en jordkjeller, kommet seg inn i huset og åpnet døra til soverommet.

Der fant han fornærmede liggende i ekskonas seng. 

Slo løs Tiltalte ropte hva han gjorde der før han først slo ham med åpen hånd, og så gikk til fullt angrep.

Tiltalte slo fornærmede flere ganger i ansiktet med knyttneven, hvorpå han registrerte at ekskona kom inn på soverommet. Aktor mente han slo til henne også - det ble mannen frifunnet for, da retten ikke finner det bevist at mannen slo med vilje.

Fornærmede forklarte at han ble angrepet etter at han hadde lagt seg - og at han nesten hadde falt i søvn da han hørte bråk og høye stemmer. Fornærmede forklarte at han ble slått flere ganger, og at han også ble trampet på.

Etter å ha banket opp fornærmede forlot tiltalte stedet i sin egen bil. Han reiste imidlertid tilbake igjen seinere på natta - da var det ekskonas bil som fikk unngjelde.

Han har erkjent at han sparket i stykker ruta på ekskonas bil, og bilder som ble lagt fram i retten viser også at politiet fant fotavtrykk etter tiltaltes sko på bilens panser. Han ble pågrepet av politiet på stedet og tatt med til blodprøve.

Trolig anke Mannen ble i Moss tingrett dømt til fem måneders fengsel, og til å betale totalt 55 000,- i erstatning og oppreisning til ekskona og hennes venn. Han får heller ikke kjøre bil de neste to årene.

- Vi vurderer saken nå, men vil trolig anke straffeutmålingen, sier 30-åringens forsvarer, advokat Tom Schjelderup Mathiesen, til Dagbladet.
Fornærmedes bistandsadvokat, advokat Andreas Møller i advokat.no, sier seg ganske fornøyd med oppreisningsbeløpet.

- Beløpet kunne vært noe høyere, men alt i alt ligger det innenfor det som er gjeldende rett for denne typen skader, sier Møller til Dagbladet.

Han sier fornærmede opplever hendelsen som belastende.

- Han har hatt problemer med angst og nattesøvn. Det har helt klart vært tøft for ham, sier Møller.

Mannen var også tiltalt for at han - i oktober i fjor - gikk rundt på nattestid med et sverd. Mannen hevdet sverdet var antikt og at det skulle henges opp i en bar i Ski. Retten trodde ham, og frifant ham på dette punktet.