Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 30-åring kidnappet, utsatt for massiv vold og dynket i vodka

Krever millionbeløp fra to tiltalte etter å ha blitt påført hjerneskade.

MÅ I RETTEN: Rettssaken mot de to tiltalte mennene starter i Oslo tinghus i morgen.
Foto: Agnete Brun / Dagbladet
MÅ I RETTEN: Rettssaken mot de to tiltalte mennene starter i Oslo tinghus i morgen. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn på 36 og 26 år må i morgen møte i Oslo tingrett tiltalt for kidnapping og svært grov vold mot en forsvarsløs person.

Ifølge tiltalebeslutningen skal de ha slått og sparket en 30 år gammel polsk mann flere ganger i hodet og på kroppen med hendene og en metallgjenstand.

Hendelsen skal ifølge statsadvokatene i Oslo ha skjedd om kvelden 5. april i 2012. Det er ikke klart hvor det skjedde.

Ifølge tiltalen skal de to mennene videre ha fraktet den skadde mannen til en adresse i Grorud i Oslo der en av de to tiltalte har registrert adresse. Der skal 30-åringen ha blitt festet til en stol og påført håndjern før han ble helt i vodka og slått og sparket i hodet og på kroppen.

Volden førte til at mannen ble påført alvorlige hodeskader med blødning i hjernen, skader i ansiktet og bevissthetstap. I dag skal offeret ha en hjerneskade søm fører til betydelig funksjonsnedsettelse. Han skal være delvis lam på venstre side av kroppen. Hukommelsen skal være svekket, han opplever angstanfall, hodepine og har søvnvansker, ifølge tiltalen.

- Han var livstruende skadet, og hadde ikke overlevd dersom han ikke hadde blitt undergitt adekvat medisinsk behandling, heter det i den alvorlige tiltalebeslutningen som er underskrevet av statsadvokat Carl Graff Hartmann.

Offerets bistandsadvokat Brit Kjelleberg sier hennes klient sliter med fysiske og psykiske plager etter hendelsen.

- Han har vært utenfor bevissthet i perioder under hendelsen og har noe problemer med hukommelsen av det han ble utsatt for. Det opplevdes veldig skremmende for ham, sier Kjelleberg til Dagbladet.

Mannen har fått deler av behandlingen i hjemlandet og kommer til å kreve millionbeløp i erstatning etter hendelsen.

- Han kommer til å kreve å få dekket utgifter med behandlingen, ménerstatning, oppreisningserstatning og erstatning for fremtidig tapt arbeidsinntekt som vi mener ligger på rundt tre millioner kroner for den unge mannen. Deler av erstatningspåstanden avventes også av en sakkyndigrapport om mannens helse som vi ikke har mottatt ennå, sier hun.

Hvorfor mannen ble frihetsberøvet og utsatt for vold framstår som uklart.

- Bakgrunnen for hendelsen framstår fortsatt som uklart for oss, men vi håper hovedforhandlingen kan gi svar på dette. Min klient hadde ambisjoner om å få jobb i Norge for å forsørge sin kone og deres felles barn, sier Kjelleberg.

36-åringens forsvarer, advokat Bjørn Philipson, sier han overlater til retten å høre hvordan hans klient stiller seg til anklagene.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med 26-åringens forsvarer så langt søndag formiddag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!