30-åring siktet for Drøbak-ulykken

Hadde promille da han førte dødsbåten der tre døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 30 år gammel mann er foreløpig siktet for brudd på bestemmelsene i småbåtloven etter dødsulykken i Drøbaksundet natt til 27. august.

Føreren av ulykkesbåten hadde promille da han kjørte på Småskjær i Drøbaksundet natt til 27. august. Tre personer døde, tre personer ble hardt skadd, to lettere skadd.

- Det er en mann på 30 år som er siktet for å kjørt båten påvirket av alkohol. Hvor høy promille han hadde vil vi ikke kommentere nå, bare at den var over lovens grense på 0,8, sier lensmannen i Frogn, Thor Anders Aamodt, til Dagbladet.no.

Han vil heller ikke svare på spørsmål om siktelsen kan bli utvidet, skriver Amta.no.

Lensmannen presiserer at båten ikke ble ført av båteier.

Båten hadde stor fart da den smalt inn i Småskjær med åtte personer ombord. Den gikk hele 30 meter opp på land. Rebecca Semmen (17), Kjell Hesthammer (48) og Kjellrun Waagbø (43) døde.

30-åring siktet for Drøbak-ulykken
 TRE DØDE: Redningsmannskapet var raskt på plass etter ulykken natt til 27. august, men livet til tre personer stod ikke til å redde. Fem andre ble skadd. Foto: HANS ARNE VEDLOG
TRE DØDE: Redningsmannskapet var raskt på plass etter ulykken natt til 27. august, men livet til tre personer stod ikke til å redde. Fem andre ble skadd. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
DØDSBÅTEN: Kjørte hele 30 meter opp på land med de åtte ombord. Promillekjøring og fart var en del av årsaken.