30-åring tiltalt for Bandidos-drapet

En 30 år gammel mann fra Drammen er tiltalt for overlagt drap på det danske Bandidos-medlemmet Jan Krogh Jensen. Krogh Jensen ble skutt og drept i Nedre Eiker utenfor Drammen 15. juli i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsadvokatene i Oslo har tiltalt 30-åringen etter straffelovens paragraf 233, første og annet ledd. Oslo-mannen risikerer dermed lovens strengeste straff - fengsel i 21 år.

Rettssaken mot 30-åringen tar til i Eiker, Modum og Sigdal herredsrett den 12. januar i 1998. Det er satt av en uke til saken.

- Dette er uforsvarlig kort tid. Denne saken er så stor, at jeg vanskelig kan forstå at den kan gjennomføres i løpet av fem rettsdager, sier 30-åringens forsvarer, advokat Øivind Elseth til NTB.

Han tror derfor at saken kan komme til å bli utsatt, til tross for at tiltalte har sittet varetektfengslet i bortimot ett og et halvt år.

Tiltalen mot Drammens-mannen er tatt ut etter Riksadvokatens ordre. Det er statsadvokat Kristian Nicolaisen som vil føre saken for påtalemyndigheten.

Skutt med pistol

Jan Krogh Jensen (37), kjent som «Face» i mc-miljøet, var dansk statsborger, men bosatt i Helsingborg i Sverige. Han ble skutt i Mjøndalen i Nedre Eiker ved 20-tiden på kvelden den 15. juli i fjor.

Krogh Jensen var ute og kjørte motorsykkel sammen klubbvenner, deriblant et norsk Bandidos-medlem og lederen for det svenske Bandidos, Michael Lerche Olsen, da 30-åringen - ifølge tiltalen - avfyrte flere skudd med en halvautomatisk pistol av kaliber 7,65.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer