30-åring utnyttet 60 jenter

Svensken sjekket opp unge jenter på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Under dekknavnet «Alexandra» begynte den svenske mannen i 1999 å oppsøke jenter på internett. Ifølge Aftonbladet tiltales mannen nå for voldtekt eller andre sexovergrep mot 58 jenter mellom 12 og 18 år.

Saken er den den mest omfattende av sitt slag i Sverige.

Svært sjarmerende

Ifølge tiltalen skal mannen ha kontaktet jenter for å få dem til å fortelle om seg selv, og for å finne deres svake sider. Deretter skal han ha lokket jenter til Malmø, ved å tilby penger for sex. Overgrepene har skjedd i mannens bolig eller på hotell.

Ifølge aktor Ulrika Rogland har mannen vært svært manipulerende i sin kontakt med jentene. Hun mener han har store sosiale ferdigheter. Han beskrives som svært sjarmerende og han har tilpasset seg sine ofre.

- Han har funnet en måte å ta kontakt med ungdommene, og snakke med dem om ting de er opptatt av, sier Rogland til det svenske telegrambyrået TT.

Da politiet pågrep mannen i mars, tok de samtidig beslag i mannens datamaskin, der de fant 15 000 bilder og 150 forskjellige filmer av jentene.

Også tidligere mistenkt

Mannen skal ha utviklet en profil på hver av jentene han har hatt sex med, og pågripelsen kom etter at tre av disse jentene tok kontakt med politiet i januar i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer