Kobe-biff:

30 års ventetid på disse

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves (?)

KOBE: Slakteriets frosne kroketter inneholder Kobe-kjøtt fra kvegrasen wagyu. Foto: Produsenten/Asahiya
KOBE: Slakteriets frosne kroketter inneholder Kobe-kjøtt fra kvegrasen wagyu. Foto: Produsenten/Asahiya Vis mer
Publisert

Dersom du ønsker deg en pakke med frosne biffkroketter fra et familiedrevet slakteri i Takasago City i Japan, må du smøre deg med tålmodighet i drøye 30 år.

Det skriver CNN.

Krokettene - kalt Extreme Croquettes - med det ettertraktede kobekjøttet, er så populære at det vil ta tre tiår før du får varen som bestilt.

Den familiedrevne slakterbutikken i Takasago, vest i Japan, starta med netthandel tilbake i år 1999.

- På den tiden tilbød vi Extreme Croquettes i en prøveperiode, sier Shigeru Nitta.

200 om dagen

Nitta overtok slakteriet etter faren sin i 1994, da han var 30 år gammel. Etter noen år opplevde han at folk var skeptiske til å handle dyr Kobe-biff over nett.

Han besluttet å sette ned prisen drastisk.

- Vi lagde rimelige og smakfulle kroketter for å vise fram butikken vår. Det var en strategi for å få kunder til å smake krokettene, slik at de forhåpentligvis ønsket å kjøpe mer seinere, sier eieren til CNN.

Kobekjøttet kommer fra den eksklusive, japanske kvegrasen wagyu, som opprinnelig kommer fra Kobe-området på øya Honshu i Japan.

Kobe-biff fra det nevnte området i Japan regnes som verdens beste biffkjøtt.

I dag produserer Nitta 200 kroketter daglig. Kundene som i 2022 mottar Kobe-krokettene fra slakteriet, la inn bestillingen for ti år siden.

RASER: Youtuber Phonchanok Srisunaklua fikk sterk kritikk etter at hun la ut denne videoen på sin Youtube-kanal. Video: Viralpress Vis mer

32 år

Ifølge CNN sender slakteriet stadig ut nyhetsbrev til de mange, mange ventende kundene, hvor det opplyses om estimert ventetid.

Nitta forklarer at de ei uke før levering kontakter vedkommende for å minne om krokettene som ble bestilt ti år tilbake i tid.

Prisen på en pakke med fem Kobe-kroketter ligger ifølge CNN på 18,40 amerikanske dollar - tilsvarende 182 norske kroner med dagens kurs.

Da Dagbladet sjekker slakteriets nettside tirsdag ettermiddag, har ventetida økt med to år.

Motiverende kroketter

Nitta forteller om sitt mest minneverdige øyeblikk som eier av slakteriet. Bestillingen kom fra en kreftpasient som skulle gjennomgå en operasjon mens hen ventet på krokettene.

- Jeg fikk vite at krokettene våre var personens motivasjon for å gjennomgå operasjonen, sier Nitta.

CNN opplyser om at pasienten overlevde, og at personen la inn mange flere bestiller i tida etter operasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer