LANDETS DYRESTE: Tidemands gate 20 på Frogner i Oslo er den dyreste boligen til salgs på det åpne markedet. Pris: 46 millioner kroner. Nordvik & Partners
LANDETS DYRESTE: Tidemands gate 20 på Frogner i Oslo er den dyreste boligen til salgs på det åpne markedet. Pris: 46 millioner kroner. Nordvik & PartnersVis mer

30 boliger til salgs for 580 millioner

På toppen av listen finner vi forfatter Åsne Seierstad som ber om 46 millioner kroner for sin trevilla.

(Finansavisen): I fredagens utgave av Finansavisen kan vi lese at de ti dyreste boligene i Oslo, Bergen og Stavanger har en samlet prislapp på 580 millioner kroner.

Seierstad på topp

I Tidemands gate 20 på Frogner i Oslo selger forfatter Åsne Seierstad en trevilla med prisantydning på 46 millioner kroner. Dette er den dyreste boligen til salgs på Finn.no, både i Oslo og landet totalt sett akkurat nå.

- Dette er den dyreste boligen til salgs i det åpne markedet, og da blir man ikke bombardert med bud, men interessen har vært veldig bra, sier eiendomsmegler Vemund V. Thorkildsen i Nordvik & Partners til Finansavisen.

Ber om 25 millioner i Stavanger

Til sammenligning har den dyreste boligen til salgs i Stavanger en prisantydning på 25 millioner kroner, mens den dyreste boligen i Bergen har en prislapp på 20 millioner kroner.

Summen av prisantydningen til de ti dyreste boligene til salgs i Oslo som er annonsert på Finn.no, er ifølge Finansavisen 273 millioner kroner. Til sammenligning er summen av prisantydningen for de ti dyreste i Stavanger og Bergen henholdsvis 157 og 150 millioner kroner.

Oslo Børs

- I Oslo har salget av boliger til over 15 millioner økt med 22 prosent hittil i år. Også i Bergen og Rogaland har vi hatt vekst. I det øverste prissjiktet betyr det vel så mye hvordan det går på Oslo Børs som i boligmarkedet generelt, sier adm. direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren til Finansavisen.

Den dyreste boligen i Bergen, en enebolig i Skipanesvegen 328 til 20 millioner kroner, har ligget i markedet en måneds tid, forteller eiendomsmegler Petter Krantz i Kaland & Partners.

Andre økonominyheter:
Så mye koster det å leie i Oslo, Bergen og Trondheim
- Markedet skriker etter hytter