LANDETS DYRESTE: Tidemands gate 20 på Frogner i Oslo er den dyreste boligen til salgs på det åpne markedet. Pris: 46 millioner kroner. Nordvik & Partners
LANDETS DYRESTE: Tidemands gate 20 på Frogner i Oslo er den dyreste boligen til salgs på det åpne markedet. Pris: 46 millioner kroner. Nordvik & PartnersVis mer

30 boliger til salgs for 580 millioner

På toppen av listen finner vi forfatter Åsne Seierstad som ber om 46 millioner kroner for sin trevilla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I fredagens utgave av Finansavisen kan vi lese at de ti dyreste boligene i Oslo, Bergen og Stavanger har en samlet prislapp på 580 millioner kroner.

Seierstad på topp

I Tidemands gate 20 på Frogner i Oslo selger forfatter Åsne Seierstad en trevilla med prisantydning på 46 millioner kroner. Dette er den dyreste boligen til salgs på Finn.no, både i Oslo og landet totalt sett akkurat nå.

- Dette er den dyreste boligen til salgs i det åpne markedet, og da blir man ikke bombardert med bud, men interessen har vært veldig bra, sier eiendomsmegler Vemund V. Thorkildsen i Nordvik & Partners til Finansavisen.

Ber om 25 millioner i Stavanger

Til sammenligning har den dyreste boligen til salgs i Stavanger en prisantydning på 25 millioner kroner, mens den dyreste boligen i Bergen har en prislapp på 20 millioner kroner.

Summen av prisantydningen til de ti dyreste boligene til salgs i Oslo som er annonsert på Finn.no, er ifølge Finansavisen 273 millioner kroner. Til sammenligning er summen av prisantydningen for de ti dyreste i Stavanger og Bergen henholdsvis 157 og 150 millioner kroner.

Oslo Børs

- I Oslo har salget av boliger til over 15 millioner økt med 22 prosent hittil i år. Også i Bergen og Rogaland har vi hatt vekst. I det øverste prissjiktet betyr det vel så mye hvordan det går på Oslo Børs som i boligmarkedet generelt, sier adm. direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren til Finansavisen.

Den dyreste boligen i Bergen, en enebolig i Skipanesvegen 328 til 20 millioner kroner, har ligget i markedet en måneds tid, forteller eiendomsmegler Petter Krantz i Kaland & Partners.

Andre økonominyheter:
Så mye koster det å leie i Oslo, Bergen og Trondheim
- Markedet skriker etter hytter