Lønnsfesten i Oslo-skolen

30 direktører på millionlønn: - Pulverisering

De var 22, og utdanningsdirektør Marte Gerhardsen lovet å kutte kraftig i ledergruppa. Nå planlegges det for 30 direktører i Oslo-skolen.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da utdanningsdirektør Marte Gerhardsen overtok for Astrid Søgnen, lovet hun i et intervju med VG å gå fra 22 til seks direktører.

Gjennom høsten har Dagbladet vist hvordan direktørnivået i Norges største kommunale etat snarere har økt. Dette har skjedd fordi Gerhardsen har innført et nytt nivå av toppledere i Utdanningsetaten som del av en omorganisering.

Dagbladet kan nå fortelle at etaten planlegger for totalt 30 direktører til å lede Oslo-skolen. Per i dag er det 27 direktører i arbeid, og ytterligere tre er på vei inn.

- Jeg er bekymra for at etaten til Inga Marte Thorkildsen blir byråkratisk og topptung. Det viktigste er ikke antallet direktører, men hva deres oppgaver er. Uten noen innsikt i hva hver av direktørene skal gjøre, virker det som en liste med mange fine og morsomme direktørtitler. Ta for eksempel direktør for elevforvaltning og elevrettigheter. Hvem skal skolene ta kontakt med om de har utfordringer? Jeg er redd dette vil føre til ansvarsfraskrivelser og pulverisering av ansvaret, sier Mehmet Kaan Inan til Dagbladet.

Han er fraksjonsleder for utdanning i Oslo Høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer