30 døde i båtulykke i Kongo

- Traff en stein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sinte ungdommer satte fyr på statlige bygninger i DR Kongo etter at minst 30 mennesker mistet livet i en båtulykke på elva nord for Kisangani.

Ifølge provinstalsmann Monulphe Bosso i Kisangani i det nordøstlige Kongo var det 105 overlevende i ulykken, som skjedde tre mil nord for Kisangani mandag.

- Det er 105 overlevende, og vi har funnet 30 lik, sa Bosso fredag, som legger til at båten trolig var fylt med tung last og overfylt av folk da den traff en stor sten og sank som følge av det.

Torsdag gikk ungdommer løs på myndighetsbygg i området i sinne over det de mener er for svak håndheving av regelverket på landets elver og innsjøer. Slike ulykker er svært vanlig i landet.

- De satte fyr på kontorene til elvepolitiet og landets marinestyrke. De er ungdommer som er sinte grunnet tap av familie og slektninger, som mener at myndighetene ikke er strenge nok når det gjelder overholdelse av sikkerhetstiltak, sier provinstalsmannen videre.

For få uker siden mistet flere hundre mennesker livet da en overfylt båt kantret og sank i den kongolesiske delen av Tanganyika-sjøen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer