30 drept av selvmordsbomber i Kabul

På vei til til jobb i Forsvarsdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En buss med soldater var målet for et av de verste selvmordsangrepene i Afghanistan siden Taliban-regimets fall. Rundt 30 mennesker ble drept i den voldsomme bombeeksplosjonen i Kabul i dag.

Øyenvitner på stedet forteller at bussen ble fullstendig ødelagt og at det kun var forbrente og forvridde metallrester igjen.

En selvmordsbomber kledd i uniform utløste eksplosiver han hadde festet til kroppen, ifølge det afghanske forsvarsdepartementet. Den fundamentalistiske Taliban-bevegelsen sier den står bak angrepet lørdag.- Må holde sammen Afghanistans president Hamid Karzai mener angrepet viser hvor viktig det er å styrke den internasjonale kampen mot terrorisme.

- Fra Algerie til Indonesia, fra USA til Japan, må vi alle holde sammen og forbli urokkelige i krigen mot terrorisme, sa Karzai lørdag.

Ifølge presidenten ble 28 soldater og to sivile drept i eksplosjonen. Helseminister Sayed Mohammad Amin Fatemi har oppgitt et noe høyere antall drepte.

Om lag 20 av soldatene i bussen ble såret, opplyser en talsmann for hæren.På vei til jobb Angrepet mot det afghanske militærkjøretøyet skjedde tidlig på morgenen i en forstad nordvest for sentrum. Bussen skulle frakte menige og offiserer på jobb i forsvarsdepartementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer