30 drept av selvmordsbomber i Kabul

På vei til til jobb i Forsvarsdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En buss med soldater var målet for et av de verste selvmordsangrepene i Afghanistan siden Taliban-regimets fall. Rundt 30 mennesker ble drept i den voldsomme bombeeksplosjonen i Kabul i dag.

Øyenvitner på stedet forteller at bussen ble fullstendig ødelagt og at det kun var forbrente og forvridde metallrester igjen.

En selvmordsbomber kledd i uniform utløste eksplosiver han hadde festet til kroppen, ifølge det afghanske forsvarsdepartementet. Den fundamentalistiske Taliban-bevegelsen sier den står bak angrepet lørdag.
- Må holde sammen
Afghanistans president Hamid Karzai mener angrepet viser hvor viktig det er å styrke den internasjonale kampen mot terrorisme.

- Fra Algerie til Indonesia, fra USA til Japan, må vi alle holde sammen og forbli urokkelige i krigen mot terrorisme, sa Karzai lørdag.

Ifølge presidenten ble 28 soldater og to sivile drept i eksplosjonen. Helseminister Sayed Mohammad Amin Fatemi har oppgitt et noe høyere antall drepte.

Om lag 20 av soldatene i bussen ble såret, opplyser en talsmann for hæren.


På vei til jobb
Angrepet mot det afghanske militærkjøretøyet skjedde tidlig på morgenen i en forstad nordvest for sentrum. Bussen skulle frakte menige og offiserer på jobb i forsvarsdepartementet.

- Eksplosjonen rammet like etter at en gruppe med soldater fra den afghanske hæren satte seg i bussen, forteller øyenvitnet Mohammad Zaher, som selv fikk kuttskader i ansiktet i eksplosjonen.

- I mellom 10 og 15 sekunder føltes det som en atombombe - flammer, røyk og støv overalt, sier politimannen Mohammad Azim til nyhetsbyrået AP.

Selvmordsangrepet er et av de verste siden Taliban ble styrtet fra makten i 2001.
 
I juni i år ble en buss med politifolk rammet av en bombeeksplosjon i Kabul. Anslagene over antall drepte i dette selvmordsangrepet varierer mellom 24 og 35.

(NTB - Reuters - AFP).