SINTE:  Brasilianere har reagert med harme på voldtekten på en 16 år gammel jente forrige lørdag. I dag ble en av de rundt 30 mistenkte arrestert. Foto:  AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
SINTE: Brasilianere har reagert med harme på voldtekten på en 16 år gammel jente forrige lørdag. I dag ble en av de rundt 30 mistenkte arrestert. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDAVis mer

30 etterlyste etter massevoldtekt av 16-åring. Nå er en mann arrestert

- De som står bak denne grufulle forbrytelsen vil bli funnet, fengslet og dømt, sier justisminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brasiliansk politi meldte i kveld at de hadde arrestert en av de over tretti mistenkte for en massevoldtekt begått i Rio de Janeiro forrige uke.

Med store styrker spredte militærpolitiet seg ut i en slum i den vestlige delen av storbyen lørdag, ifølge NTB.

Rundt 70 personer var med på aksjonen for å finne de mistenkte etter voldtekten.

Offeret er en 16 år gammel jente som ble dopet ned under et besøk hos kjæresten hennes. Deretter skal hun ha våknet opp i et annet hus, omgitt av fremmede mennesker.

- De som står bak denne grufulle forbrytelsen vil bli funnet, fengslet og dømt, sa justisminister Alexandre de Morais på en pressekonferanse i Rio de Janeiro fredag, ifølge NTB.

- Det er absurd at vi i det 21. århundre må leve med barbariske forbrytelser som dette, sa Brasils fungerende president Michel Temer, ifølge nyhetsbyrået. 

Lørdag protesterte demonstranter mot voldtekten både i Rio og i São Paulo, og president Temer har innkalt til krisemøte.

En video lagt ut onsdag av massevoldtekten har satt i gang den omfattende etterforskningen. Jentas kjæreste er blant de ettersøkte i forbindelse med overgrepet.

Til avisa Folha de São Paulo sier mora til offeret at hun angret på at hun hadde sett videoen.

- Hun har det ikke bra, og hun er veldig forvirret. Dette er veldig alvorlig, sier mora som skal ha grått under intervjuet, ifølge Daily Star.