30-fots seilbåt eksploderte

Dramatikk i Frognerkilen i natt: Mann ble reddet av havnevakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 30-fots katamaran, som lå i Frognerkilen, tok til å brenne i natt. En mann befant seg inne i seilbåten da brannen brøt ut. Han ble berget i land av vaktmannskapet til Frognerkilen Båtforening.

- Jeg hørte et voldsomt smell bak meg. Det var noen voldsomme flammer og masse røyk. Jeg hadde gått av vakt, men kastet meg i arbeidsbåten og kom meg ut til katamaranen, forteller havnevakt Rolf Ivar Havnø til Dagbladet.no

Da hadde mannen, som var alene i båten, kommet seg over i en plastjolle.

- Det var veldig varmt, og flammen sto ut. Men jeg hørte mannen hoste. Da så jeg at han hadde karret seg over i en liten jolle, forteller han.

Havnø fikk mannen ombord i redningsbåten og fraktet ham inn til ambulansepersonell ved Oscarshall.

- Mannens tilstand og skadeomfang er ikke kjent, men han er fraktet til Lovisenberg sykehus, forteller operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Vidar Hjulstad.

Brannmannskapet i Oslo fikk melding om brannen klokka 02.48. Det tok en hel time å få slukket flammene.

- Båten var overtent og røykutvikling var enorm. Det er ikke mye igjen av den båten nå, sier underbrannmester Odd Aarøe.

Restene av katamarenen er fraktet inn til Oscarshall og vil bli undersøkt i løpet av dagen. Foreløpig foreligger ingen forklaring på hvorfor båten eksploderte i flammer.