30 gruvearbeidere drept i Ukraina

Minst 30 gruvearbeidere mistet livet og 50 ble skadd i en metangasseksplosjon i en kullgruve i Ukraina i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen førte til en svær brann i Skatsjinskij-gruven i Donetsk-regionen, og ut på kvelden var 30 gruvearbeidere var fortsatt savnet, innesperret av brannen.

50 gruvearbeidere er lagt inn på sykehus, noen av dem med alvorlige brannskader. Tilstanden for fem av dem er kritisk.

- Intense forsøk på å få ut de innesperrede er i gang. Vi tror de er i live, sa Ukrainas visegruveminister Dmytro Herasymtsjuk. 20 lag med redningsarbeidere forsøkte å nå fram til de innesperrede.

Det var 650 mann i gruven da eksplosjonen inntraff, 170 av dem i nærheten av ulykkesstedet.

Voldsomt drønn

Eksplosjonen kunne kjennes av alle i byen, siden gruven ligger rett under den. Tusener av slektninger og venner av gruvearbeiderne strømmet til for å få finne ut hva som var skjedd med deres nærmeste.

Donbass i den østlige delen av Ukraina var det største kullgruveområdet i det tidligere Sovjet. Donetsk er hovedstaden i Donbass-området.

Det har vært en rekke ulykker i gruvene i Ukraina og Russland i de siste årene. Den verste ulykken i Ukraina var i 1992, da 60 gruvearbeidere ble drept.

Tilsammen 459 gruvearbeidere ble drept i mindre og større ulykker i Ukraina det året alene. I det siste året det fins statistikk fra - 1995 - døde det 339 gruvearbeidere.